Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brewboys Bar

Horeca

Proeflokaal

Opgericht: 2020
Gestopt: 2023
Gelieerd aan: Amsterdam Brewboys

Externe Links: Facebook Instagram TripAdvisor Website

Provincie: Noord-Holland

Vestigingsadres

Zeeburgerstraat 1 1018 AG Amsterdam

Geschiedenis

Pieter Langendijk begon zijn carrière in de horeca als afwasser. Maar hij had één grote droom, om ooit zijn eigen zaak te starten. Met hard werken, veel sparen en vele banen later is het hem gelukt. Zijn eerste en enige horecazaak destijds Langendijk Eetcafé werd geopend. Al zijn hele leven lang is hij ondernemer en naast de bar heeft hij ook een biermerk en een rollende bierbar opgezet.

In juni 2006 begon Pieter Langendijk met zijn eigen bar. Vanaf 2012 is hij zijn eigen bier gaan brouwen en eind 2019 heeft hij zijn bar verbouwd tot een bierbar 3.0. Brewboys Bar opent maart 2020 de deuren. Dé plek voor unieke craft bieren, alleen te krijgen in de bar.

DE NAAM
We willen niet alleen een bar zijn waar bieren ontstaan, maar een plek waar veel meer kan ontstaan. We blijven jong en open om te ontdekken. We zijn een sociaal knooppunt waar je samen komt. We zijn een plek voor liefhebbers van speciaalbier en craftmanship. Pieter ziet BREWBOYSBAR als een speeltuin om samen te spelen/creëren. The spot where craft meets art.

BREWBOYSBAR - waar craft en kunst samenkomen -
In de zomermaanden bij BREWBOYSBAR geniet je van Bfest. Op Bfest beleef je een micro festival-strandtent-vibe. Zelfgemaakte bieren en frisdranken gaan hand in hand met Dutch Street Food. De bar is gevestigd in een losstaand pand met 2 terrassen, aan het water en toch in het centrum van Amsterdam. Op de tap zelf gebrouwen bieren exclusief voor de BAR. Uit een paar andere kranen vloeit lokaal craft bier van vrienden. Uit de open keuken komen bekende en onbekende Hollandsche happen en de grote selectie aan DJ’s verzorgen de muzikale bijdrage. Kom genieten op één van de verwarmde overdekte terrassen, binnen bij de houthaard of in de foodcourt bij de open keuken. Een strandtent in de stad. De terrassen zijn intiem en beschut door veel groen.

Op 18 december 2020 werd er op de Facebook-pagina van Amsterdam Brewboys het volgende bericht gepost:

BREWBOYSBAR gaat even dicht
Wat een jaar… veel Ups & Downs!
Wij danken iedereen van harte voor alle steun en betrokkenheid.
Deze laatste week zien we jullie allemaal nog graag langskomen.
We blijven open t/m zondag 20 december en zullen dicht blijven tot in ieder geval ergens eind januari.
We gaan uitrusten, nadenken en hopelijk in het nieuwe jaar weer veel goeds voor iedereen.
Groetjes Team BREWBOYSBAR

In maart 2021 gaat de bar weer open.

Op 25 februari 2023 zijn ze voor de laatste keer open.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur