Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Beste Bockbier Competitie

Onderscheiding

Informatie

De Beste Bockbier Competitie is geen verkiezing maar een objectieve keuring door biersommeliers, bierexperts, brouwers en bierkeurmeesters.

Beste Bockbier Competitie 2019

In totaal gingen 10 brouwers met een eervolle vermelding naar huis. De uitreiking vond plaats tijdens de afsluiting van het StiBON Lustrum Symposium in het Mercure City Hotel in Amsterdam. Juryvoorzitter Derek Walsh reikte de prijzen uit.

Jurydag en deelnemers
Dit jaar deden meer dan 67 brouwers mee aan deze competitie. Samen stuurden zij meer dan 85 bockbieren in die tijdens de jurydag op 18 oktober 2019 beoordeeld en gekeurd zijn door een vakkundige jury.

Dankzij Bier Consumenten Vereniging PINT en Mitra drankenspeciaalzaken is de Beste Bockbier Competitie sinds 2018 terug van weggeweest. Ook in 2019 is door PINT en Mitra deze verkiezing mogelijk gemaakt als sponsor en organisator van de competitie.

Zoals elk jaar zijn de ingezonden bokbieren ingedeeld in 3 categorieën.

Special Bock
De 3e plek in deze categorie was voor KraftBier - Goej Klèts. De 2e plek was voor Ebontree - Ebon Smoked Bock. En de titel Beste Bock van Nederland in deze categorie werd gewonnen door Davo - Weizenbock.

Dubbelbock
Oftewel, bockbieren met meer dan 7.5% alcohol.
Op de derde plek eindigde dit jaar twee bieren. Namelijk Gulpener IJsbock en Texels Stormbock. De 2e plaats was voor SNAB – Ezelenbok en de 1e plaats
ging naar Zuid-Hollandse Bierbrouwerij – Wout Dubbelbock.
Daarmee is ZHB de verrassende maar terechte winnaar in deze categorie!

Bock
Brouwerij Noordt eindigde op de 3e plek. Het zilver ging naar Maximus Bock 7. En de winnaar in deze categorie won liefst voor de 4e keer op rij het goud! Deze eervolle vermelding gaat naar D’n Ossebock van Muifel. Hiermee mag Muifel dus voor het 4e jaar op rij zeggen dat zij het Beste Bockbier van Nederland zijn!


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur