Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Mini Brouwerij Het Pomphuis

Brouwerij

Opgericht: 2021

Externe Links: Facebook Instagram TripAdvisor Untappd Website

KvK-registratie: Mini Brouwerij Het Pomphuis (82419035)

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

Telefoon: 030-3036467
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Oude Vleutenseweg 2
3541 BE Utrecht

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag 11:30 tot 22:00 uur
Donderdag 11:30 tot 22:00 uur
Vrijdag 11:30 tot 24:00 uur
Zaterdag 11:30 tot 24:00 uur
Zondag 11:30 tot 21:00 uur

Geschiedenis

Het balletje begon te rollen toen Marieke Dubbelman Willem van Weert koppelde aan Edward de Vries. Willem is - samen met zijn partner Melanie Louwers - eigenaar van foodbar Buiten bij de Sluis en Edward is één van de brouwers van Terwijde Bierclub. Er was bij Buiten bij de Sluis behoefte aan een eigen bier: Mels Blond, vernoemd naar Melanie, de partner van Willem. In oktober 2019 brouwden Willem en Edward voor het eerst samen in de keuken bij Edward, samen met twee andere drijvende krachten achter de Terwijde Bierclub, namelijk Olaf Winkel en Roel Meeuwsen. De eerste Mels Blond was een feit. Nog midden in de de verbouwing van Buiten bij de Sluis, in mei 2020, werd de eerste grote batch van 500 liter gebrouwen. Op de flesjes kwam een etiket met een afbeelding van Mel(anie), compleet met de sproetjes op de wangen van Melanie.

Van het één kwam het ander: de wens ontstond om een eigen kleine brouwerij te starten. In het pomphuis nabij Buiten bij de Sluis was nog ruimte beschikbaar. De brouwerijvergunning vormde geen probleem, maar de brouwinstallatie was er nog niet. Willem en Edward richtten V.O.F. Brouwerij het Pomphuis op en er werd een crowdfunding campagne gestart, waarmee de brouwinstallatie kon worden gerealiseerd.

In 2021 kwam de eerste Speeltuin Terror Tripel uit de eigen ketels. Daarna volgden vele nieuwe recepten in het bierlab, voor op de tap, maar ook voor distributie in de wijk, zoals Misty Mikki, Rode Stien, Stoute Wouter en een Tripel voor Una Mas met furekake. Sindsdien zitten de ketels altijd vol.

Naast het brouwen van de eigen bieren worden er tevens workshops verzorgd en wordt er gelegenheidsbier gebrouwen voor bedrijven.

Eigenaren

(2022-heden)
(2022-heden)

Brouwers

(2022-heden)
(2022-heden)


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur