Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierbrouwerij Ratum

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Bierbrouwerij Ratum (84606940)

- Webshop voor online verkoop (2021 - )

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Rotweg 6a
7106 EA Winterswijk
Buurtschap Ratum

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Rick en Thijs kwamen tijdens het begin van de coronapandemie in aanraking met de Bierista biercursus. Net als iedereen waren ze veel aan huis gekluisterd, waardoor ze zich konden verdiepen in de wereld van speciaalbier en lokale producten. Het duurde niet lang voordat het eerste brouwpakket voor thuis op het gasfornuis werd besteld en hiermee is de droom ontstaan: een eigen echt lokaal bier brouwen!

In november 2020 werd de eerste brouwketel aangeschaft en daarmee konden Rick en Thijs echt aan de slag. Ze hadden de eer om voor het 75-jarig jubileum van Muziekvereniging Crescendo Ratum een speciaalbier te brouwen. Na vele hobbybrouwsels betekende dit dat in 2021 het eerste gebrouwen bier beschikbaar kwam: Crescendo Jubilée! Dit bier werd onder de vlag van Bierbrouwerij Wentersch gebrouwen omdat er nog geen eigen onderneming was opgericht. Eind 2021 werd Bierbrouwerij Ratum officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en al snel volgde het eerste echt eigen bier: Kalk Wit. Dit bier is in februari 2022 gebrouwen.

In de recepten wordt uitsluitend gebruik gemaakt van Achterhoekse basis ingrediënten. De mout komt uit Winterswijk Ratum zelf (Vloermouterij Masterveld) en de hop komt van Hogenelst in Zieuwent. De bieren worden nog steeds als brouwerijhuurder bij Bierbrouwerij Wentersch.

Eigenaren

(2021-heden)
(2021-heden)

Bieren (2)

Regulier assortiment

Crescendo Jubilée Kalk Wit


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur