Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bospolder Brouwerij

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2022

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Bospolder Brouwerij (85664561)

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Bospolder 22 C
2675 BM Honselersdijk (gemeente Westland)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Marko en André Penning groeiden beiden op in de Bospolder in Honselersdijk en wonen er al hun hele leven. Beiden zijn werkzaam in het familiebedrijf Penning Freesia en Amaryllis.

Sinds 2016 wordt er hobbymatig gebrouwen. Het begon met een 5 liter startpakket waarmee een blond bier werd gebrouwen. Er werd gebrouwen in de keuken, gekoeld in de badkuip en vergist in de woonkamer. Een jaar later werd een brouwketel van 30 liter aangeschaft en werden de brouwactiviteiten verplaatst naar een ruimte in het bedrijf van de initiatiefnemers waar tot een aantal jaar eerder een laboratorium gevestigd was. Sinds 2017 werd hier hobbymatig gemiddeld één keer per maand gebrouwen.

Vanaf 2019 werd de naam Penning Brouwers gehanteerd, maar uiteindelijk werd de brouwerij op 22 mei 2022 ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder de naam Bospolder Brouwerij.

Er werd al enkele jaren met de gedachte gespeeld om op commerciële basis bier in grotere hoeveelheden te brouwen. Vanwege het bestemmingsplan blijkt het op de huidige locatie niet haalbaar er een brouwerij te vestigen. Vanwege andere drukke werkzaamheden werden de plannen in de ijskast gezet. In 2022 werd er alsnog besloten om als brouwerijhuurder bier in de markt te zetten. Op 29 april 2022 werd het eerste commerciële bier gebrouwen, dat vanaf eind juni verkrijgbaar was bij een aantal horecabedrijven en winkels. Daarnaast is het bier ook te bestellen via de webshop.

De initiatiefnemers zijn liefhebber van een groot aantal verschillende bierstijlen. Naast het brouwen van bierstijlen als blond, dubbel, tripel en IPA, wordt er geëxperimenteerd met kruiden en wordt er niet voor terug gedeinsd om de grenzen op te zoeken op het gebied van smaak.

Eigenaren

(2022-heden)
(2022-heden)

Brouwers

(2022-heden)
(2022-heden)

Bieren (5)

Regulier assortiment

Bockpolder Helemaal Stout Poldergoud Schwarzbier Tuindersbier

Organisatie Bierevenementen

  1. Proeverij Bier & Spijs @Family Treffers, Honselersdijk (Zuid-Holland), 6 maart 2023

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur