Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierwandeling door Rotterdam exclusief voor Beer Geeks 2022

Bierevenement

Bierwandeling

15 oktober 2022

Georganiseerd door: Beer Geeks

Externe Links: Facebook

Provincie: Zuid-Holland

Locatie

@centrum Rotterdam

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zaterdag 15 oktober 2022 vanaf 12.30 uur

Exclusief voor de Beer Geeks wordt deze bierwandeling door Rotterdam georganiseerd naar aanleiding van iemand (Alex) die enthousiast "Rotterdam" riep toen er bij de eerste editie in Utrecht de vraag kwam "Waar is de volgende?"

Je zou kunnen zeggen dat de Beer Geeks nu qua thema in de Havens zitten.

Maximaal 40 personen kunnen deelnemen aan het volgende programma:

Deel 1: Vet & Lazy Brewery
Verzamelen voor het Witte Huis aan de Oude Haven vlakbij Station Blaak. Voor de liefhebbers heeft Monica kroketten meegenomen van het Kroket Loket. De vroege vogels (ongeveer 20 stuks) gaan gelijk door naar Tropicana om daar om 12.30 uur te beginnen aan een brouwerijtour onder het genot van een proefglas bier Disco Volante. De 20 anderen beginnen met een proeverij met twee proefglazen bij de pop-up bar in het Witte Huis: Sweet Baby Jesus en Fluffy. Na een half uur (gepland) is er een wissel.

Als extra mogen de Beer Geeks het dak op van het Witte Huis, het eerste hoge gebouw van Rotterdam, om te genieten van het uitzicht (en sommigen van een bier).

Deel 2: Stadsbrouwerij De Pelgrim (ca. 5 km)
Bij binnenkomst in het proeflokaal, gelegen in het historische Delfshaven, staat er een proefglas bier klaar en daarna kunnen er nog twee proefglazen bier naar keuze worden geproefd.
Binnen was het te druk, dus worden er twee proefglazen bier, Bock en Mayflower, buiten geserveerd. Ook zijn er schalen met bruin fruit.

Onderweg tussen de brouwerijen genieten een aantal beer geeks van de bieren uit hun rugzak, waar ook altijd een proefglas in blijkt te zitten. A shared beer always tastes better!

Deel 3: Kaapse Brouwers (ca. 2.5 km)
Rondleiding door de brouwerij onder leiding van Tsjomme en √Čtienne met een proeverij: Kaapse Theresia, Kaapse Knikker (uit lagertank), en voorproeven uit een Appleton rum barrel met daarin Kaapse Bertus.

Deel 4: Shipped Beer Festival bij Stadshaven Brouwerij (ca. 1.0 km)
Na een korte wandeling wordt het evenement hier afgesloten. Genoeg keuze uit bieren en er is iets te eten. De deelnemers ontvangen voor dit festival een proefglas en een muntje. De groep valt hier uiteen, omdat het best druk is.

Praktische informatie
Station Blaak (metro/trein/tram/bus) is het dichtst bij de startlocatie. De eindlocatie is vlakbij metrostation Marconiplein die direct verbonden is met Station Schiedam Centrum, Station Blaak en Station Rotterdam Alexander.

Deze wandeling wordt georganiseerd door Jan Ausems, Michael Pelle, Tina Rogers en Alexander Geoffrey Koole.

#meerrotterdamsbieropbeergeeks


Beer Geeks-wandeling Rotterdam 16 oktober 2022, Meester in Bieren
Midden oktober 2022 wandelde een grote groep Beer Geeks, allemaal leden van de Nederlandse Facebook-groep, onder leiding van 3 Rotterdamse leden, door het Rotterdamse.

Aanwezig

Kaapse Brouwers Stadsbrouwerij De Pelgrim Stadshaven Brouwerij Rotterdam Vet & Lazy Brouwerij Vet & Lazy Pub Up Bar

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur