Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Mout Bierfestival Arnhem 2022

Bierevenement

Bierfestival

12 augustus 2022 - 14 augustus 2022

Georganiseerd door: Mout Bierfestival

Externe Links: Facebook Untappd

Provincie: Gelderland

Locatie

@Sonsbeekpark Arnhem
Foursquare City Guide

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

vrijdag 12 augustus 2022 van 16.00 - 23.00 uur
zaterdag 13 augustus 2022 van 13.00 - 23.00 uur
zondag 14 augustus 2022 van 13.00 - 21.00 uur

De gezelligste biertuin van Arnhem keert terug naar het mooie Sonsbeekpark. Ontdek samen met je vrienden, familie of collega’s meer dan 200 verschillende speciaalbieren, eten, livemuziek, workshops (waaronder proeverijen van Arvid Bergström) en meer tijdens een smaakvakantie in eigen stad. Een aantal toffe lokale brouwerijen. Maar ook genoeg nationale en internationale brouwerijen.

Bieren
Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Met ruim 200 speciaalbieren is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen! Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Daarnaast is er de Mout Speciaalbier Bar met fris, wijn, pils, bieren, chips en meer. Bierol uit Oostenrijk opent elke dag rond de klok van 19.00 uur een special, op een klassiek houten vat. Deze worden op traditionele wijze aangeslagen, door een ouderwets kraantje in het hout te slaan. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik. Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas.

Zo vrij als een vogel
Je bent vrij om rond te lopen op Mout, geen vaste (zit)plekken dus! Wandel langs de aanwezige brouwerijen, ga chillen in een van de huiskamers van internationale brouwers Lagunitas en Mikkeller, of dans bij het podium op de livemuziek van vroeger en nu!

Demonstratie bierbrouwen
Op zaterdag en zondag verzorgt Triple-W een brouwdemonstratie. Er worden een Saison, een Bock, een Kölsch en een IPA gebrouwen.

Muziek
Muziekje erbij? Verwacht een breed programma met boogie, rockabilly en funk.

Activiteiten
Tussen de bierbedrijven door is er van alles te beleven zoals de populaire workshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Interessant voor zowel nieuwsgierige liefhebbers als hardcore beer geeks.

Sponsoren
Lagunitas, Brand Bierbrouwerij, Untappd, Mikkeller.

Waar in het Sonsbeekpark ligt het festival?
Aan de oostzijde bij de hoofdingang van het park, aan de kant van de Apeldoornseweg.

Kosten

Early beer: € 9,00 (inclusief € 2,00 borg)
Regulier ticket: € 11,00 (inclusief € 2,00 borg)

Je koopt een ticket voor een specifieke dag.

Aanwezig

Triple-W Amateur Bierbrouwersgilde Nijmegen Wild Creatures Brand Bierbrouwerij Bierbrouwerij Openluchtmuseum Bierbrouwerij De Blauwe IJsbeer DAVO Bieren Baxbier Bierol Rock City Brewing Hooglander Bier Pivovar Raven Brouwerij Dockum Floem Craft Beer Chaos Bieren


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur