Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Gulpener Hopfest 2022

Bierevenement

Hopoogstfeest

10 september 2022 - 11 september 2022

Georganiseerd door: Gulpener Bierbrouwerij

Provincie: Limburg

Locatie

@Gulpener Bierbrouwerij Gulpen (gemeente Gulpen-Wittem)

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zaterdag 10 september 2022 vanaf 11.30 uur
zondag 11 september 2022 van 12.00 - 18.00 uur

Lokale Helden Wandeling

Trek je wandelschoenen maar uit de kast. Als opmars naar de hopoogst op zondag wordt er op zaterdag een wandeling gemaakt door het prachtige Heuvelland.

In je eentje wandelen, dat is natuurlijk niet gezellig. Daarom kun je tijdens de wandeling ook twee introducees mee nemen. De wandeling is voor Gulpener Vrunden geheel gratis. Introducees kunnen mee wandelen tegen betaling van € 12,50 per persoon.

De wandeling is ongeveer 10 km en gaat van start bij het Gulpener BrouwLokaal. Bij vertrek van deze wandeling ontvang je een knapzak met daarin de route, lokale versnaperingen om de wandeltocht aangenaam te maken en de locatie van de tussenstop. Tijdens de tussenstop is er een verkoelend drankje bij boer Felix en wordt er geproefd van een Sterk Rogge Tripel of een Oertarwe Blond. De wandeling gaat vervolgens verder naar het Gulpener BrouwLokaal.

Na afloop van de wandeling is er de gelegenheid om in het Gulpener BrouwLokaal te genieten van een hapje en een drankje waarna de voetjes van de vloer kunnen op muziek van de DJ.

De wandeling is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of rolstoelen en kinderwagens.

Starttijden: 11.30 uur / 12.00 uur / 12.30 uur / 13.00 uur

Hopfest

Sinds jaar en dag wordt de Gulpener hop op de tweede zondag van september geoogst door medewerkers, vrienden en familie van de brouwerij. Ze oogsten dan niet alleen de hop, ze vieren dan ook de vrijheid.

Als Gulpener Vrund kun je (weer) helpen met het oogsten en plukken van de hop van Roger Wouters, de lokale teler in Reijmerstok. Na de noeste arbeid kun je met twee introducees gaan genieten op het festivalterrein van de smaakvolle bieren, live muziek, lokaal eten, biercolleges en nog veel meer!

Wil je gezellig met andere Gulpener Vrunden de hop komen oogsten? Dan kun je je inschrijven in een van de vier groepen met starttijden: 09.00 uur / 10.30 uur / 12.00 uur / 13.30 uur.

Let op: Na twee magere jaren, wordt er in 2022 weer een ouderwets HopFest georganiseerd in Reijmerstok. Wel in een iets andere opzet als voorgaande jaren. De belangrijkste twee veranderingen zijn dat het een besloten feest is, alleen voor de Gulpener Vrunden. En dat je, om de dag nog gezelliger te maken, twee introducees mag meenemen.

Het hopplukken is alleen voor Gulpener Vrunden, introducees zijn tijdens het HopFest welkom op het festivalterrein. Het festivalterrein is geopend vanaf 12.00 uur.

Het hele programma op het festivalterrein duurt tot 18.00 uur. Er is plek voor in totaal 300 hopplukkers, vol=vol. De plukkers op de hopvelden krijgen een vergoeding in consumptiebonnen zodat zij voor hun harde inzet een hapje kunnen eten en drinken.

Parkeren kan gratis bij Camping Osebos (Osebos 1, 6271 PP Gulpen). Dit is op circa 20 minuten (1.5 km) loopafstand van het hopveld.

Op het Hopfest in Reijmerstok is de Gulpener Duim uitgereikt aan KiDZ Reijmerstok. De Gulpener Duim is een stimuleringsprijs voor in het oog springende (vrijwilligers)-projecten in de vorm van een herinneringsduim en een geldbedrag van € 1250,00. KiDZ Reijmerstok is een onderdeel van Fanfare St. Franciscus en De Poorten van Reijmerstok met als doel gesteld om de kinderen van Reijmerstok en de omliggende dorpen kennis te laten maken met kunst en cultuur. Dit om zo een toekomst te generen voor de vereniging en de evenementen die de fanfare organiseert.

Kosten

Gratis entree, exclusief voor Gulpener Vrunden.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur