Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Hobbybrouwersfestival 2022

Bierevenement

Bierfestival

24 september 2022

Georganiseerd door: Gerrit

Externe Links: Facebook

Provincie: Noord-Holland

Locatie

@Gerrit Uithoorn

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zaterdag 24 september 2022

Een hobbybrouwersfestival in de brewpub Gerrit. Brouw jij thuis een verdienstelijk bier en wil je jouw bier schenken aan enthousiaste bezoekers? Meld je dan meteen aan. Meedoen is gratis en je dingt mee naar toffe prijzen.

Een negental getalenteerde hobbybrouwers dingt mee naar toffe prijzen zoals het winnende recept brouwen op de gloednieuwe brouwinstallatie. Daarbij kun jij helpen! Als bierliefhebber maak je deel uit van de publieksjury. Kies het meest smaakvolle, meest creatieve, kortom het beste bier.

Jouw mening telt want rond 18.00 uur worden de winnaars van de juryprijzen en de publieksprijs bekend gemaakt.

Uitslag

Negen getalenteerde thuisbrouwers hebben hun parels ingezonden om mee te dingen naar de felbegeerde titel als winnaar van het eerste Hobbybrouwersfestival. De voorzitter van de vijfkoppige jury heeft aan het begin van de avond de winnaars bekend gemaakt. De jury was onder de indruk van het niveau van de hobbybrouwers en de creativiteit in bierstijlen en gebruik van ingrediënten. Van klassieke Meibock en Imperial Stout met zwarte bessen tot Sours met passiefruit en IPA met Darjeeling-thee. De juryleden hebben unaniem de Raspberry Sour, genaamd Catharina Sour, van Pete Durning beoordeeld als beste bier van het festival. Zijn recept wordt gebrouwen op de nieuwe brouwinstallatie in Gerrit. Het publiek koos voor de Zondebock, een Meibock, van Brouwerij Wessie uit Nes aan de Amstel als winnaar. De jury beoordeelde het bier als tweede beste bier van de dag. Op de voet gevolgd door de American West Coast Pale Ale, Duck Overboard van Fat Duck Brewery uit Uithoorn. De bezoekers hebben zelf ontdekt dat de kwaliteit van het thuis gebrouwen bier erg hoog is. Het goed bezochte festival smaakt dus naar meer.

Kosten

Het festival bezoeken als liefhebber is eveneens gratis. De bieren worden in proefglazen van 15 cl geschonken voor € 2,50 per bier.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur