Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Nederlands Bierproeffestival Den Haag 2023

Bierevenement

Bierfestival

11 mei 2023 - 13 mei 2023

Georganiseerd door: Nederlandse Brouwers CRAFT

Provincie: Zuid-Holland

Locatie

@Grote Kerk 's-Gravenhage

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

donderdag 11 mei 2023 van 17.00 - 22.00 uur
vrijdag 12 mei 2023 van 16.00 - 22.00 uur
zaterdag 13 mei 2023 van 13.00 - 17.00 uur
zaterdag 13 mei 2023 van 18.00 - 22.00 uur

Met het festival gaat de 10e Week van het Nederlandse Bier van start. Aan deze jubileumeditie nemen 43 brouwerijen deel. Voor 11 daarvan is het de eerste keer dat ze deelnemen. Naar verwachting zijn tijdens het festival meer dan 250 verschillende bieren te proeven. Onder de deelnemende brouwerijen zijn alle leden van Nederlandse Brouwers en vele leden van CRAFT. 

Biersommeliers van StiBON verzorgen tijdens het festival rondleidingen langs de verschillende deelnemende brouwerijen. Zo is er een rondleiding langs diverse winnaars van de eerste editie van de Dutch Beer Challenge in 2015. Zij laten de deelnemers uiteenlopende bieren proeven en vertellen meer over het verhaal er achter. Nieuw is dit jaar dat je een eigen biersommelier kunt huren voor een privérondleiding. Alleen of samen met je vrienden krijg je dan alle aandacht en kun je je programma helemaal op maat samenstellen. Een primeur is verder dat je kunt deelnemen aan een VIP Masterclass die elke dag een uur voordat de deuren opengaan wordt gegeven door bekende biersommeliers. Ook is het mogelijk deel te nemen aan één van de masterclasses die door internationaal biersommelier Arvid Bergström worden gegeven. Welke bieren zijn bijvoorbeeld het lekkerst bij een barbecue of welke kaas en biercombinaties zijn verrassend?

Aanwezige brouwerijen
Alfa Brouwerij, BE+ER Bierbrouwers, Bierbrouwerij Borne, Brand Bierbrouwerij, Brouwerij Avereest, Brouwerij De Werf, Brouwerij Kees, Brouwerij Maallust, Brouwerij Oudaen, Brouwerij ’t IJ, Budelse Brouwerij, Gulpener Bierbrouwerij, Crooked Spider, Dare to Drink Different, DAVO, De Leckere, De Molen, De Prael, Eiber Bier, Fightstreet Brewery, Fruity Monkey Beer, Gallivant Brewery, Hertog Jan, Jopen, K.E.G.S., Kompaan Dutch Craft Beer Company, Grolsch, La Trappe, Lowlander Beer, Lindeboom Brouwerij, Maris Lager, PopHop, Rauw Brouwers, Stadshaven Brouwerij, Stadsbrouwerij Argentum, Texelse Bierbrouwerij, Two Chefs Brewing, Uiltje Brewing Co, vandeStreek Bier, Vet & Lazy Brouwerij, Wispe Brouwerij en X-brewing.

Kosten

Ticket: € 20,00


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur