Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Podcastserie 'Proef de Stilte'

Social Media

Podcast

Gestart: 2022
Gestopt: 2022

Externe Links: Spotify Website

Informatie

 • "Blijf je verwonderen. Je hoeft het niet te zoeken. Je hoeft het alleen maar te herkennen."

De bieren van La Trappe zijn het resultaat van een rijke historie van bewust leven in stilte, waarin aandacht voor elkaar en de wereld om ons heen de belangrijkste ingrediënten zijn.

In de 4-delige podcastserie 'Proef de Stilte' gaat presentator Oscar Kocken in gesprek met Broeder Isaac en unieke gasten. Hoe houdt je aandacht voor kwaliteit? Hoe geniet je bewust? En past duurzaamheid daar binnen? Een podcast om de tijd voor te nemen, met of zonder een lekker glas bier. Een podcast om even bewust bij stil te staan.

Podcasts

 • Aflevering 4: 'Delen' met Marjan Minnesma
  22 april 2022
  In deze vierde en laatste aflevering van de podcastserie 'Proef de Stilte' was Marjan Minnesma te gast bij Bierbrouwerij de Koningshoeven. Marjan is de oprichter van Urgenda, een organisatie die de overheid uitdaagt om klimaatdoelen te halen en lange termijn veranderingen door te voeren. Broeder Isaac strijdt zelf ook voor een duurzamere wereld en dus ontstond een serieus gesprek over hoe we de wereld samen moeten delen en doorgeven aan een volgende generatie. Hierbij stond La Trappe Isid’or centraal, een bier waarvan de opbrengst wordt gedeeld met een gemeenschap in Oeganda.
 • Aflevering 3: 'Aandacht voor kwaliteit' met Typhoon
  15 april 2022
  Rapper en zanger Typhoon kwam op bezoek bij Bierbrouwerij de Koningshoeven voor een mooi gesprek met Broeder Isaac Zij stonden stil bij het onderwerp ‘Aandacht voor Kwaliteit’. Wat is kwaliteit eigenlijk? En hoe blijf je trouw aan jezelf als mensen meer willen en verwachten? Een bijzonder gesprek waarbij er naast serieuze onderwerpen ook veel gelachen werd. In deze aflevering werd La Trappe Blond geschonken, een van de oudste bieren van La Trappe die velen prijzen won voor zijn hoge kwaliteit.
 • Aflevering 2: 'Duurzaam genieten' met Gerard van Dorth
  8 april 2022
  In aflevering 2 van ‘Proef de Stilte’ staat Broeder Isaac samen met Gerard van Dorth stil bij het thema ‘Duurzaam Genieten’. Een thema dat beide mannen aan het hart ligt, want waar Broeder Isaac de abdij en brouwerij zo duurzaam mogelijk wilt maken, heeft Gerard de stichting BuyWorld opgericht. Met deze stichting koopt hij stukken natuur op, om er vervolgens helemaal niks mee te doen.. La Trappe Puur is trotse ambassadeur van Stichting BuyWorld en daarom staat dit bier natuurlijk centraal in deze serieuze, maar noodzakelijke aflevering.
 • Aflevering 1: 'Bewust leven' met Jermain de Rozario
  8 april 2022
  Sterrenchef Jermain de Rozario bezocht Bierbrouwerij de Koningshoeven voor een gesprek over ‘Bewust leven’ met monnik en mededirecteur van de brouwerij: Broeder Isaac. Hoe leid je een bewust leven in deze hectische wereld? Moet je daar bewust tijd voor maken? En wat betekent stilte daarin? Vragen waardoor een mooi gesprek ontstond tussen presentator Oscar Kocken, Jermain de Rozario en Broeder Isaac. Natuurlijk onder het genot van een glas La Trappe bier. In deze aflevering staat de La Trappe Nillis centraal, het enige 0.0% trappistenbier ter wereld.
 • Trailer
  5 april 2022
  De stilte, pas als je er echt tijd voor neemt kun je het ervaren. Maar hoe doe je dat?


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur