Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Mout Bierfestival Tilburg 2022

Bierevenement

Bierfestival

26 mei 2022 - 29 mei 2022

Georganiseerd door: Mout Bierfestival

Externe Links: Facebook Website

Provincie: Noord-Brabant

Locatie

@Spoorpark Tilburg

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

donderdag 26 mei 2022 van 13.00 - 23.59 uur
vrijdag 27 mei 2022 van 13.00 - 23.59 uur
zaterdag 28 mei 2022 van 13.00 - 23.59 uur
zondag 29 mei 2022 van 13.00 - 21.00 uur

De gezelligste biertuin van Tilburg keert terug naar het Spoorpark. Ontdek samen met je vrienden, familie of collega’s meer dan 200 verschillende speciaalbieren, eten, livemuziek, workshops (waaronder proeverijen van Arvid Bergström) en meer tijdens een smaakvakantie in eigen stad. Een aantal toffe lokale brouwerijen zoals Kraftbier, De Blauwe IJsbeer en Brouwerij De Man. Maar ook genoeg nationale en internationale brouwerijen.

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Met ruim 200 speciaalbieren is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen! Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Browar Nepomucen en Maltgarden zijn niet aanwezig op donderdag. Daarnaast is er de Mout Speciaalbier Bar met fris, wijn, pils, bieren, chips en meer.

Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik. Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd.

Een speciale première op Mout Tilburg
Op zaterdag 28 mei 2022 vindt de première plaats van de documentaire De Vrouwen Achter Het Bier. In deze documentaire wordt vrouwen in de bierwereld een podium gegeven, komen verschillende onderwerpen aan bod en wordt een inkijkje gegeven in de wereld van het bierbrouwen door de ogen van de vrouw.

Muziek
Muziekje erbij? Verwacht een breed programma met boogie, rockabilly en funk. In samenwerking met Poppodium 013 wordt zelfs het podium gevuld met lokale helden.

Activiteiten
Tussen de bierbedrijven door is er van alles te beleven zoals de populaire workshops van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Interessant voor zowel nieuwsgierige liefhebbers als hardcore beer geeks.

Sponsoren
Lagunitas, Brand Bierbrouwerij, Untappd, Mikkeller.

Workshops

Tijdens het bierfestival kun je deelnemen aan een van de vele bierworkshops van Internationaal Biersommelier Arvid Bergström. Hij heeft maar liefst zeven verschillende workshops ontwikkeld waarbij de smaken van verschillende bieren worden gekoppeld aan de kenmerken van allerlei soorten eten; van barbecue en burgers tot aparte kaasjes of zelfs volledig vegetarische opties!

Bier en Barbecue
In deze workshop word je meegenomen op een reis langs allerlei barbecue-gerechten waarbij vier verschillende bieren worden geproefd. De barbecue is veel meer dan alleen vlees, en dat zal je ontdekken in deze workshop. Een aantal gerechten zijn afkomstig uit het boek Bier en Barbecue en alle smaakcombinaties worden uitgebreid toegelicht door Arvid Bergström.

Kosten: € 19,50

Bier en Kaas
Dat kaas en bier een goede combinatie is, is voor veel mensen al wel bekend. Maar welke kaasjes passen nou specifiek bij welke bieren en waarom? Dat leer je in deze workshop. Proef hoe verschillende elementen van kazen de kenmerken van speciaalbieren aanvullen en elkaar versterken.

Kosten: € 19,00

Bier en Kaas EXTRA
Voor de liefhebbers van intensere kazen en voor mensen die al wat bekend zijn met de standaard bier-kaas combinaties. Laat Arvid je omverblazen met intense smaakexplosies waarbij jouw kennis over bier en kaas naar een nieuw niveau wordt getild.

Kosten: € 19,00

Bier en Vega
In een aantal ronden worden verschillende vegetarische hapjes voorgeschoteld die goed samengaan met speciaalbieren. Denk dan niet alleen aan bijvoorbeeld een paddenstoelenbuger, maar ook de combinatie van bier met chocoladetaart, fruit, noten, en vegetarische kaas.

Kosten: € 17,50

Bier en Lekkers
Bier gecombineerd met allerlei soorten heerlijke hapjes. Van zoet tot hartig, allerlei soorten lekkers passeren de revue. Bier en lekkere hapjes zijn altijd goed te combineren, maar in deze workshop ontdek je nieuwe combinaties waar je nog niet zelf aan had gedacht.

Kosten: € 17,50

Bier en Burgers
Een klassieke combinatie: bier en hamburgers. Leer meer over de smaken van de burger en de aanvullingen van verschillende bierstijlen. Deze workshop wordt maar eenmaal per festival gegeven, dus wees er op tijd bij.

Kosten: € 19,50

Bierstijlen
In deze workshop worden in verschillende ronden verschillende biersoorten geproefd. Je krijgt uitleg en proeft de uiteenlopende kenmerken van de biersoorten. Leer meer over de smaak van speciaalbier. Ook deze workshop wordt maar eenmaal per festival gegeven.

Kosten: € 16,50

Bier en Feestje
De laatste proeverij van het festival.

Kosten: € 17,50

Kosten

Early beer: € 9,00 (inclusief € 2,00 borg)
Regulier ticket: € 11,00 (Inclusief € 2,00 borg)

Je koopt een ticket voor een specifieke dag.

Aanwezig

Browar Nepomucen Lagunitas Brewing Company Mikkeller Bierbrouwerij De Blauwe IJsbeer Two Chefs Brewing Rock City Brewing Hooglander Bier KraftBier Brouwerij Dockum Brouwerij Nicolaas Brouwerij De Man Blitz Brewing Co Maltgarden


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur