Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Academie voor Gastronomie/StiBON - Specialisatie Bier & Spijs

Opleiding

Klassikaal , Bieropleiding

Verzorgd door: Academie voor Gastronomie StiBON

Externe Links: Website Website

Informatie

De opleiding

Tijdens deze specialisatie van vijf lesdagen worden de ruime mogelijkheden die bier in de gastronomie biedt behandeld. Bier aan tafel is nog volop in ontwikkeling, dus de specialisatie is een ware ontdekkingsreis.

In de lessen wordt ingegaan op de grondstoffen van bier en het brouwen van bier. Daarbij wordt stil gestaan bij de verschillende gastronomische mogelijkheden die door het brouwproces ontstaan. Natuurlijk worden de belangrijkste biertypen geproefd die belangrijk zijn in de gastronomie. Er wordt stil gestaan bij de overeenkomsten, maar ook de verschillen tussen bier en wijn. In een ‘cheese war’ kruisen bier en wijn de degens om de prijs voor de mooiste combinatie te winnen. Ook wordt stil gestaan bij het serveren van bier, en welk effect dat heeft op de smaakbeleving. Vanzelfsprekend komen ook bedrijfskundige aspecten aan bod. De opleiding wordt afgesloten met het zelf koken van een speciaal bierdiner.

Voor wie

De cursus is ontwikkeld voor iedereen die op hoog niveau bier en spijs wil kunnen combineren.

Door wie

De opleiding is opgezet door Henri Reuchlin. Hij kent de bierwereld als de beste, is de grondlegger van Stibon en heeft de gastronomische opmars van bier vanaf het begin meegemaakt. Hij heeft een team van specialisten op zich heen verzameld. Je leert van de beste specialisten in het land.

Henri Reuchlin

Henri Reuchlin is mede-oprichter en coördinator van Stibon. Hij is redacteur van het Bier! magazine waarbij hij zich onder andere ontfermt over de gastronomische rubriek. Daarnaast is hij bestuurslid van de Week van het Nederlandse Bier en de Dutch Beer Challenge. Henri is biersommelier met ruim twintig jaar ervaring in de biersector.

Goed om te weten

  • De Specialisatie Bier & Spijs wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit vijf lesdagen en een eindopdracht. Lesdagen zijn op dinsdag, van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.
  • De lessen vinden plaats in Hotel Restaurant de Echoput en worden gegeven door Hubert Hecker, Bram Helleman, Rick Kempen, Sanne Slijper, Peter Klosse en Henri Reuchlin.
  • Het minimale aantal deelnemers is 12, maximaal 30 (vol = vol).
  • De kosten voor deze specialisatie zijn € 825,00 exclusief btw. Dit is inclusief de examenkosten, alle bieren die tijdens de lessen worden geschonken en de culinaire voorbeelden die worden geproefd.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2025 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur