Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

UTCA Brews

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2022

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Instagram LinkedIn Twitch Twitter Untappd Website

KvK-registratie: UTCA Brews V.O.F. (85898376)

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Hermannus Elconiusstraat 77
3553 VC Utrecht

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

"UTCA Brews, a collection of friends who regularly come together to make great beers. We operate from our own build brewery in Utrecht. Most of the beers that we produce are IPA, Sours and Stouts. All of these variants provide us with numerous opportunities to experiment with different flavours."

Niels Vonk en Sjors Metz begonnen in 2019 als hobbybrouwers met brouwen in een paar plastic emmers en concludeerden al snel dat ze het anders moesten aanpakken. Ze kochten een 3-1 ketel en gingen sindsdien vaker brouwen.
Na de uitbraak van de coronapandemie hadden ze alle tijd om zich te richten op de volgende stap: het bouwen van een eigen E-HERMS (Electric Heat Exchange Recirculating Mash System). Toen is ook het derde lid van het huidige brouwteam aangeschoven: Tim Woltjes.

De brouwers wonen alle drie in Utrecht, en besloten daarom tot de naam UTCA Brews, aangezien UTCA een verbastering is van de naam Utrecht.
Inmiddels heeft UTCA Brews drie bieren op de plank staan: een New England India Pale Ale, een zomerse Fruited Sour met verschillende fruitsoorten (waarvoor ze soms zelf het fruit plukken), en een winterse Imperial Stout met koffie en chocolade.
In maart 2021 legde het brouwteam een eigen hoptuin aan op een stukje grond in de buurt van Utrecht, zodat ze met kersverse ingrediënten kunnen werken. En bovendien vinden ze het gewoon leuk om van begin tot einde alles zelf te doen.

Op 1 april 2022 schrijven ze zich in bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Er wordt in het groot gebrouwen bij Brouwerij Eleven.

Eigenaren

(2022-heden)
(2022-heden)
(2022-heden)

Brouwers

(2022-heden)
(2022-heden)
(2022-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment

Pop N’ Lock Roze Multi-Hack Schijf van Vijf

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Viva La Vida

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur