Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Twee Brouwers

Brouwerij

Opgericht: 2022
Gestopt: 2024

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Twee Brouwers-tell me B.V. (78288770)

- Webshop voor online verkoop (2022 - )

Provincie: Noord-Brabant

Vestigingsadres

Theerestraat 22 5271 GD Sint-Michielsgestel

Aangesloten bij

CRAFT

Horeca

Proeflokaal Twee Brouwers

Geschiedenis

In januari 2022 werd de brouwerij geïnstalleerd. Tussen februari en april werden de verschillende soorten bier op voorraad gebrouwen. Sinds mei 2022 worden de bieren in de markt gezet. De brouwinstallatie heeft een brouwcapaciteit van 750 liter. Er staan 7 vergistingsvaten van ieder 750 liter.

De brouwerij beschrijft de brouwerij op de website als volgt:

Twee Brouwers startte in mei 2019 met twee mensen; jong en “ouder”. De een zocht naar een ambachtelijk bestaan en een zinvolle pensioen invulling. De ander heeft een hekel aan routine en houdt van experimenteren. Zo gingen zij van thuis brouwen naar een heuse micro brouwerij met aansluiten proeflokaal. De betekenis van T.E.L.L. M.E. is méér van “vertel het mij”.

Tijdloos
Iedereen heeft bepaalde herinneringen en passies en sommige thema’s blijven als een rode draad door je leven lopen. Die van ons zijn science fiction, fantasy en avontuur. In een wereld die steeds digitaler wordt, weten stripverhalen en films uit de vorige eeuw nog steeds analoge gevoelens en verlangens op te roepen. Om die beleving over te brengen was uniciteit nodig, en deze vonden wij in de oude Mickey Mouse filmpjes van de jaren 20 en 30; de zogenoemde rubber hose stijl. Door beeld, geur en smaak kan iedereen zich hopelijk weer kind of puber voelen.

Eigenwijs
Bierbrouwen is net als schrijven. Het is ploeteren, schrappen, opnieuw schrijven, onderzoek doen, verbeteren, speels blijven, het spannend maken en een diepe duik durven nemen in een specifieke biersoort, een bepaald genre. Al onze bieren moeten verhalen zijn. Avonturen die je moet proeven en lezen. Gecontroleerd en kwaliteitsgericht – maar met een gezonde dosis humor en niet bang om conventies los te laten.

Lokaal
Een goed verhaal begint met mensen die je vertrouwt, die letterlijk en figuurlijk dichtbij staan. We betrekken het liefst lokale telers voor vers fruit en groenten en we willen ook iets terug te geven aan deze mooie gemeenschap. Door middel van zonnepanelen en het planten van een boom voor iedere hectoliter bier dat we brouwen, streven we ernaar steeds meer CO2 neutraal te worden.

Lekker
Bier is best lekker.

Met Elkaar
Werkgelegenheid is belangrijk, het samenbrengen van horecapersoneel, brouwhanden en brand developers zorgt voor een inclusieve werkcultuur en de nodige “synergy”. Hopelijk straalt dit over op de mensen die ons brouwcafé bezoeken op zoek naar een lekker drankje en een goede hap, maar ook op de mensen die bestellingen doen buiten het dorp. Mensen verwennen met het gevoel dat ieder deel uitmaakt van een groot gezin of vriendenkring.

Proef ons bier en vertel ons jouw verhaal. We staan altijd open voor suggesties, samenwerkingen en nieuwe avonturen. Proost!

In april 2024 werden de brouwactiviteiten gestaakt en werd de brouwerij te koop gezet.

Eigenaren

(2022-2024)
(2022-2024)

Brouwers

(2022-2024)
(2022-2024)

Bieren (19)

Regulier assortiment

Almachtige Alchemist - Porter Bedrieglijke Bok - Herfstbok Buitenaardse Botanist - Komkommer Fruitige Furie - Mango NEIPA Fruitige Furie - Milkshake IPA Gezonken Gezelschap - Passion Sour Gezonken Gezelschap - Tropical Sour Het Stoute Goud - Stout Levendige Lamzak - Farmhouse Ale Merkwaardig Maanlicht - Hopwit Ontspannende Ontdekking - Blond Ontspannende Ontdekking - Framboos Blond Prehistorische Pracht - Amber Rituele Recreatie - Gember Tactische Traktatie - Tripel Vurig Vandalisme - BBQ Bier Zalige Zeeman - IPA Zalige Zeeman - NEIPA Zinderend Zonlicht - Weizen

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Regulier assortiment

Drie Keer Radler - Lime Ale Zalige Zeeman - Hazy NEIPA

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur