Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Boeren Brouwers

Brouwerij

Opgericht: 2021

Namen

(2021-2022) Brouwerij Hokjesmannen
(2022-) Boeren Brouwers

Hoofdtype

(2021-2023) Brouwerijhuurder
(2023-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK-registratie: Boeren Brouwers (84806451)

- Eigen hopveld (2022 - )

Contactgegevens

Provincie: Flevoland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Polenweg 21
8314 PL Bant (gemeente Noordoostpolder)

Hopveld

Polenweg 21
8314 PL Bant (gemeente Noordoostpolder)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

  • Geboren als Broers, opgegroeid met Boeren, uitgebloeid tot Brouwers

Medio 2021 begonnen als hobbybrouwerij onder de naam Hokjesmannen. Twee broers - Bart en Marc Schot - opgegroeid op een boerderij in de Noordoostpolder met een droom om daar een brouwerij te beginnen. Aanvankelijk werd er gebrouwen in een "klein hokje" in Amsterdam, vandaar de naam Hokjesmannen. Op 17 december 2021 schrijven ze zich in bij de Kamer van Koophandel onder de naam Brouwerij Hokjesmannen.

Op de website schrijft de brouwerij over het ontstaan van de brouwerij:

Medio 2021 - ''Jo broeder, moeten wij niet gaan bierbrouwen? ''
Heel simpel met de vraag: “Jo broeder, moeten wij niet gaan bierbrouwen? “Ja, is goed. wat moeten we kopen?”. Drie weken later stonden we met onze gloednieuwe installatie ons eerste bier te brouwen. Want iets zeggen, is doen. Deze mentaliteit is ons met de paplepel ingegoten toen wij vroeger op de boerderij zijn opgegroeid. Wij hebben onze jeugd (nauwelijks..) overleefd met de woorden “hard werken, doen en je zaakjes afmaken”. En met deze mindset zijn wij aan dit nieuwe avontuur begonnen sinds medio 2021.

In januari 2022 wordt de naam gewijzigd naar Boeren Brouwers. De brouwerij maakt dit op 21 januari 2022 via Instagram als volgt bekend:

BREAKING NEWS – Met pijn in ons hart gaan we afscheid nemen van de naam ‘’Hokjesmannen’’

Als beginnende brouwer kies je een naam die bij je past. Wij als broers besloten onszelf de Hokjesmannen te noemen, omdat we simpelweg onze brouwerij zijn gestart in een klein hokje ergens in krochten van Amsterdam.

Nu een half jaar later zijn we onze brouwerij verder gaan uitdenken. Een paar maanden geleden wisten we eigenlijk al dat onze droom ligt bij een eigen brouwerij op onze boerderij gelegen in de polder. Een brouwerij dat idealiter voorzien wordt van eigen bodem. Elke zomer wordt er al gerst geoogst en binnenkort gaan we ook verschillende hopsoorten planten aan de rand van de boerderij. Hoe gaaf zou het zijn als we van eigen bodem in onze eigen schuur lekker bier kunnen brouwen! Door het enthousiasme zijn we steeds meer naar het idee toegegroeid. Weliswaar staat er nog geen brouwerij, maar de eerste stappen worden gezet!

Tegelijkertijd zijn we verdergegaan met het ontwerpen van het logo en het etiket voor ons eerste bier. Misschien nog wel lastiger dan brouwen... Enfin, na wekenlang prutsen, discussiëren en verfijnen stond ons logo en etiket klaar voor gebruik. Toen besefte we dat we tussentijds vervreemd waren geraakt van de naam ‘’Hokjesmannen’’. Het rijmde niet meer met ons boerderijverhaal.

Dus we besloten om een nieuwe naam te kiezen. Beter nu dan veel later in het proces. Doordat we al maanden een gezamenlijk beeld hadden van onze droom, hadden we binnen een paar uur tijd een nieuwe naam. Een naam die er niet omheen draait en in één oogopslag ons droomverhaal omschrijft. Wij presenteren onze nieuwe naam:

BOEREN BROUWERS

Dat moet gevierd worden! Vanaf 1 april (geen joke) is ons eerste bier te bestellen! Houdt onze insta in de gaten voor de lancering van de website & eerste bier!

Want….

NO FARMERS?, NO BEER?

#boerenbrouwers #boeren #bier

Op 11 februari 2022 werd het eerste commerciele bier - Witlovers - gebrouwen in de ketels van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij.

In maart 2023 werd de vergunning verstrekt om met de eigen brouwinstallatie op de boerderij de bieren te kunnen brouwen.

Hopveld

Bart en Marc zijn opgegroeid tussen het gerst dat elk jaar aan de rand van de boerderij werd geoogst. Bovendien werd hun tuin overgroeid door hop die hun moeder in hun vroege jaren had gepland. De broers dachten: "Hoe mooi zou het zijn als we ons eigen verbouwde ingrediënten in onze bieren kunnen gebruiken rechtstreek van de bodem! Om te beginnen gaan wij in het voorjaar van 2022 op de boerderij van onze vader verschillende hopsoorten planten." In 2023 werd een tweede hoptuin gebouwd met dertig hopplanten.

Eigenaren

(2021-heden)
(2021-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment

Golden Hour Oogstfeest Witlovers

Literatuur


Oude logo's


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur