Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierfestival Kampen 2022

Bierevenement

Bierfestival

28 mei 2022

Georganiseerd door: Biergilde van Campen

Externe Links: Facebook

Provincie: Overijssel

Locatie

@Bovenkerk Kampen

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zaterdag 28 mei 2022 van 14.00 - 22.00 uur

Brouwers uit heel Nederland en alle brouwers uit Kampen zijn aanwezig om hun bieren te laten proeven. Naast heel veel verschillende bieren staat foodpairing centraal. Een aantal Kamper ondernemers en winkeliers staan er met verschillende hapjes die passen bij de bieren. Om iedereen een beetje op weg te helpen is er een festivalboekje met daarin de hapjes en bieren die heel goed bij elkaar passen. Uiteraard kun je ook zelf op ontdekkingsreis tussen al die bieren en zoek je naar de beste combinaties.

Het festival wordt georganiseerd door het Biergilde van Campen. Het Biergilde is opgericht in 2019 en is sindsdien zeer actief met proeverijen waar diverse Nederlandse brouwers hun bieren laten proeven. En dan nu een festival, Bierfestival Kampen. Als locatie is er gekozen voor een prachtig historisch gebouw, de Bovenkerk. Dit gebouw, met zijn oorsprong in de 12e eeuw, is een mooie plek om te genieten van bier met een bijpassend hapje.

Tijdens het festival kan alleen uit het Bierfestival Kampen proefglas gedronken worden. Op het festivalterrein zijn spoelpunten aanwezig om je glas te reinigen. Het proefglas mag je houden, er is geen statiegeldregeling van toepassing.

Het festival was helemaal uitverkocht.

Naast onderstaande brouwerijen was ook hobbybrouwerij Oelebrouwers uit Kampen aanwezig.

Kosten

Ticket: € 15,00 (Early Bird € 12,50) inclusief uniek Bierfestival Kampen proefglas (15 cl), 2 munten en festivalboekje
Munten: € 2,50

De munten zijn te breken naar een halve munt van € 1,25. De munten zijn geldig bij zowel de brouwerijen als de food stands. De meeste speciaalbieren kosten 1 munt.

Aanwezig

Axes Castellum Bierbrouwerij De Hanze Bierbrouwerij Noarder Dragten Brabants Chlorie Brouwerij 't Meuleneind Brouwerij Artemis Brouwerij Broederscha(a)p Brouwerij De Wereld (Kampen) Brouwerij Hootch Brouwerij P&P Trots van Kampen Folkingebrew Gallivant Brewery Het Brouwdok Hooglander Bier PINT Regio Oost Raven Bone Hill Stadsbrouwerij Kampen X-brewing

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur