Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Hertog Jan Gerards Toegift

Social Media

Podcast

Gestart: 2021

Externe Links: Apple Podcasts Spotify

Informatie

Speciaal voor de feestdagen heeft Hertog Jan voor iedere bierliefhebber een cadeau: de driedelige podcast ‘Gerards Toegift’. Leer alles over het brouwen en het rijpen van bier, op vat en op fles. Maar ook de invloed van de Maas op de Hertog Jan Brouwerij en het verhaal van Hertog Jan van Brabant. Een unieke reportage waarin Gerard je nog één keer meeneemt achter de schermen in 'zijn' brouwerij.

Meesterbrouwer Gerard gaat het rustiger aan doen, maar niet voordat hij een laatste klus heeft geklaard: ter ere van zijn lange en succesvolle carrière brouwt hij nog één keer een speciaal, exclusief bier, het toegift op zijn levenswerk. In drie afleveringen volgt een presentator het creatieve proces van bierbrouwen, door in te zoomen op verschillende stappen van het ambacht. Ondertussen vertelt Gerard in persoonlijke interviews waar zijn liefde voor bier vandaan komt, en wat hij als meesterbrouwer heeft meegemaakt. Zijn verschillende innovaties komen uiteindelijk samen in zijn afscheidscadeau, het speciaalbier “Gerards Toegift.”

Geproduceerd door: Tonny Media.

Podcasts

 • Aflevering 3 - Vatgerijpt
  24 december 2021
  Deze aflevering staat het vatrijpen centraal, Gerards Toegift zit daarin en wordt nu eindelijk geproefd. De nieuwe meesterbrouwer Micha vertelt over de technieken en uitdagingen van het brouwen. Ook vertelt Gerard over zijn begin als brouwer. Hij toont het nieuwe, door hem gemaakte, museum in de brouwerij.
 • Aflevering 2 - Het water van de hertog
  24 december 2021
  Deze aflevering staat het water centraal. Misschien wel het belangrijkste ingrediënt van bier, maar Hertog Jan heeft er ook een hele bijzondere verhouding mee. De brouwerij ligt vlak naast de Maas. In de afgelopen jaren is deze al meerdere keren overstroomd. Ook duiken ze in de bijzondere geschiedenis van de naamgever van de brouwerij.
 • Aflevering 1 - Flesgerijpt
  24 december 2021
  Nestorbrouwer Gerard brouwt na een bijzondere carrière nog één speciale Grand Prestige. Deze aflevering staat het flesrijpen centraal. Begin 2001 vond meesterbrouwer Gerard in de overstroomkelder van de Hertog Jan brouwerij oude, nog volle, flessen Grand Prestige bier. Hij proefde iets wat hij als brouwer nog nooit geproefd had. In de brouwerij maken ze een rondleiding waarbij ze de verschillende brouwers ontmoeten, maar ze proeven ook zelf de flesgerijpte Grand Prestige.
 • Trailer
  21 december 2021
  In de driedelige serie word je meegenomen in de wereld van Hertog Jan. Nestorbrouwer Gerard brouwt na een bijzondere carrière nog één speciale Grand Prestige.

Bieren (1)

Gerards Toegift

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur