Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

King Cask

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2019

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: King Cask (74775189)

Contactgegevens

Provincie: Friesland

Telefoon: 06-23970422
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Pirolastraat 10
8881 CD West-Terschelling (gemeente Terschelling)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

King Cask is gestart door Joris Dam, Maarten Kersten en Marten Leerink, drie vrienden met een gedeelde passie voor mooie dranken en de zee.

Ze zijn opgegroeid op zee, ze werken op zee, ze wonen op plaatsen waar ze omringd zijn door de zee of besteden hun vrije tijd rond de zee. Er is altijd een onlosmakelijke verbinding geweest tussen zeevarenden, de zee en sterke drank. Er werd gestart met single cask whisky en rum bottelingen, altijd met een op de zee geïnspireerd thema. Ze worden geïmporteerd over zee of rijpen zelfs op zee aan boord van een groot zeilschip, het tallship de Thalassa. Dit schip heeft eveneens een connectie met brouwerij Jotner.

In de aanloop naar de eerste whisky en rum bottelingen vonden Joris Dam, Maarten Kersten & Marten Leerink het zonde om niets meer te doen met de vers geleegde en hoge kwaliteit vaten. Daar is het eerste bierproject uit voort gekomen, met vier verschillende barrel aged bieren en de originele Russian Imperial Stout om de invloed van de verschillende vaten goed tot uiting te laten komen. Tevens zijn de bieren te proeven naast het product wat van origine in het vat gezeten heeft.

Het beviel zo goed dat werd besloten hebben om hier mee door te gaan. En met een circulaire gedachte: de vaten worden eerst voor rum of whisky gebruikt om ze vervolgens te vullen met bier. De vaten worden daarna niet weggegooid, maar er wordt altijd iets van gemaakt, variërend van plantenbakken tot aan de bar die wordt gebruikt op festivals en beurzen.

Eigenaren

(2019-heden)
(2019-heden)
(2019-heden)

Bieren (5)

Regulier assortiment

Original Stout

Overig

Ardbeg Kidalton heavily peated whiskey barrel Ardmore lightly peated whisky barrel Captains Catch 1 Rum dynamic ageing barrel Linkwood Whisky Barrel

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Overig

Tegearre 1 Russian Imperial Stout Tegearre 2 Russian Imperial Stout

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur