Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Café-Restaurant Eindhoven - Brouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2021
Gestopt: 2022
Status: Nooit gerealiseerd

Externe Links: Facebook Website

KvK-registratie: Café-Restaurant Eindhoven B.V. (83333231)

Provincie: Noord-Brabant

Vestigingsadres

Lichttoren 344 5611 BJ Eindhoven

Horeca

Café-Restaurant Eindhoven

Geschiedenis

Café Restaurant Eindhoven heeft plannen voor een café- en restaurantgedeelte met daar omheen een brouwerij, branderij en bakkerij.

Opening horeca
De horeca opent in oktober 2021. Dan wordt ook een start gemaakt met de verbouwing om de micro-brouwerij mogelijk te maken. Als het klaar is kun je vanuit het café - door de nieuwe glazen pui - kijken naar het brouwen binnen de eigen muren. Onder leiding van Roel, de brouwmeester, wordt de brouwerij opgebouwd en klaargemaakt voor productie. De bieren die hier worden gebrouwen kunnen worden geproefd in het café-restaurant en vormen de basis voor een smaakvolle food pairing. 

Gastbrouwers
Met de brouwerij geeft Café Restaurant Eindhoven podium aan verschillende brouwers, beginnend met Roel die zijn ervaring op heeft gedaan bij het Haarlemse Uiltje Brewing Company.

Eigen bier
Bij de opening van de horeca werd het eerste "eigen" bier gepresenteerd. First Light gebrouwen in samenwerking met Brouwerij Het Veem. Vanaf dat moment is het bier verkrijgbaar in de eigen horeca.

Wij trakteren! Deze maand vieren we onze 3 B's: Bakkerij, Branderij en Brouwerij. Voor elke B hebben we een mooie actie voor je in petto. Het is bijna weekend, dus we beginnen met Brouwen. Hier komt 'ie: deze vrijdag (15 juli) krijgen de eerste 100 gasten tussen 16:00 en 17:00 het eerste glas First Light bier van ons. Plan dus je VrijMiBo op ons terras en wees er op tijd bij! Deze zomerse Weizen ontwikkelde onze brouwmeester Roel samen met Brouwerij Het Veem. Het bier is de voorbode van collab-bieren die onze lichtstad gaan verrijken... Dit smaakt naar meer
(Facebook, 14 juli 2022)

Het einde
De eigen brouwerij werd uiteindelijk niet gerealiseerd. Op 2 november 2022 plaatsen ze het volgende bericht op Facebook:

Met pijn in ons hart en hoofd moeten we jullie vertellen dat we Café Restaurant Eindhoven in kleinere vorm voortzetten en uiteindelijk gaan verkopen. Voorlopig zijn we van woensdag t/m zaterdag geopend van 10u00 tot 18u00. We willen jullie bedanken voor alle fijne momenten die we met jullie gedeeld hebben, en voor jullie support. We hopen dat de prachtige locatie onderin de Lichttoren voor alle Eindhovenaren in de toekomst beschikbaar blijft. Een kloppend verhaal, onderbouwd met manifest en gedreven door ambitieuze medewerkers. Café Restaurant Eindhoven is een plek waar verbindingen en connecties werden gelegd en waar creatie en ontwikkeling altijd een grote rol hebben gespeeld. Door onvoorziene tegenslagen, waaronder de huidige energiecrisis, is ons concept nooit goed tot zijn recht gekomen.

Team Café Restaurant Eindhoven

Brouwers

(2022-2022)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

First Light

In het nieuws


 Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop!

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur