Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Dorstlesser

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2021
Gestopt: 2023

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Instagram Ratebeer Untappd

KvK-registratie: CityGifts (74287079)

- Webshop voor online verkoop (2021 - 2023)

Provincie: Utrecht

Postadres

Bilthoven (gemeente De Bilt)

Geschiedenis

Als liefhebber van speciaalbier en de stad Utrecht werd een serie Utrechtse bieren ontwikkeld. Het doel van deze serie is om, onder het genot van speciaalbier, zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met de stad Utrecht. Leuk als inwoner van de stad, maar ook leuk voor de toerist.

Omdat De Dorstlesser (nog) niet beschikt over een eigen brouwerij werd er gezocht naar een geschikte lokale brouwerij die kon helpen. Er werd een zestal speciaalbieren ontwikkeld. Van een frisse, zachte Weizen met tonen van banaan en kruidnagel tot een Quadrupel met donkere kandijsuikers, rozijnen, dadels en vijgen.

Samen met de Utrechtse ontwerper Echt-Utrecht.nl werd voor ieder bier een speciaal etiket ontworpen. De afbeeldingen op de etiketten zijn afgeleid van echte foto’s en geven in een oogopslag aan waar het bier over gaat. Nu denk je; waar het bier over gaat?! Jazeker, alle bieren vertellen iets over de stad Utrecht. Op het etiket staat een QR-code die je kan scannen met je telefoon. Na het scannen opent er een video. Dit maakt het mogelijk om een digitale rondleiding door Utrecht te krijgen, maar dan thuis vanuit je luie stoel. En een leuk detail: de filmpjes zijn ingesproken door niemand minder dan ras-Utrechter Henk Westbroek. Het concept is dan ook geboren vanuit de liefde voor bier en de stad Utrecht.

Er waren plannen om wellicht het concept uit te rollen over de rest van Nederland, maar dat is nooit gerealiseerd. In maart 2023 stopt Dorstlesser.

Eigenaren

(2021-2023)

Niet meer gebrouwen bieren (6)

Regulier assortiment

112 De Werfkelder Heuveloord Slapende Mars Uforisch Zakkendragersgeluk

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur