Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Opener Hopoogstfeest 2021

Bierevenement

Hopoogstfeest

19 september 2021

Georganiseerd door: Opener Bier

Provincie: Noord-Brabant

Locatie

@Opener Bier Dongen

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zondag 19 september 2021 van 13.00 - 18.00 uur

Oogsten, plukken en brouwen met hop. En natuurlijk proeven van hoppige bieren.

De eigen hop uit het hopveld wordt geoogst, en vervolgens worden de hopbellen van de planten afgehaald. Deze verse hop (typen Cascade, Tettnanger, Fuggles, Chinook en First Gold) wordt vervolgens gebruikt om direct het ‘Voldongen’ bier te brouwen. Een bier vol Dongense hop, vol Dongense arbeid. Dat het bier overvol hop zit is een voldongen feit. De hop die over blijft wordt gedroogd voor volgende brouwsels in het jaar.

Ook mag iedereen wat eigen geplukte hop in de brouwketel doen tijdens het brouwen. Zij kunnen tevens een deel van de hop gratis meenemen naar huis. Alle noeste hopplukkers die meedoen met de ‘Hopdeal’ worden verwend met een drankje en eveneens uitgenodigd om bij het openen van het eerste flesje ‘Voldongen’ in november aanwezig te zijn. Zij mogen dan ook 2 flesjes mee naar huis nemen.

Kosten

Natuurlijk kun je gratis mee komen plukken. Er is plaats voor zo’n 50 plukkers. En ook alleen kijken is natuurlijk toegestaan. Iedereen is welkom, ook voor een los drankje aan de bar of op het terras.

Wil je ook wat drinken, en het Voldongen bier bemachtigen? Dan kun je meedoen aan de ‘Hopdeal’ en dan krijg je voor € 10,00 het volgende pakket:

  • Plukken, uitleg over hop en impact op bier en smaak
  • Mee brouwen met het verse hopbier
  • Hop voor mee naar huis
  • 1 speciaalbier naar keuze
  • Uitnodiging voor de release van het verse hopbier in november in de winkel, en 2 flesjes van het verse hopbier voor thuis


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur