Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Uit de kelders van Udenhout

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2020

Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK-registratie: Stichting Uit de kelders van Udenhout (86670506)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Postadres

Udenhout (gemeente Tilburg)
PLUS Ammerlaan

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Udenhout, als dorp, toont zijn kracht door een grote gemeenschapszin. Maar ook de ondernemingsgeest draagt daar aan bij. Denk hierbij in het verleden aan de ontginning van het achterland, het ontstaan van de Zandley en de florerende landbouw. Daarna ontstond het dorp, werden hoeven en boerderijen opgericht, kwam de steenfabriek en werd het spoor aangelegd. Anno 2021 wordt deze pracht met trots geëerd met een eigen Udenhouts bier.

Initiatiefnemers zijn Stefan Ammerlaan (eigenaar van supermarkt PLUS Ammerlaan) en Koen Verbunt (manager van ontmoetingscentrum ’t Plein).

Op 1 juni 2021 wordt het eerste bier, Udenhouts Blond, gepresenteerd.

"Omdat wij het bier laten brouwen bij professionals wilden wij ons zelf geen brouwerij noemen. We willen meer fungeren als een kelder waar het bier wordt opgeslagen tot dat het bij jou in de koelkast (of kelder) terecht komt. De kelder is natuurlijk bij uitstek dé beste plek voor het bewaren van bier. De constante lage temperatuur, het weinig verplaatsen en geen zonlicht zijn de drie factoren waardoor bier rustig kan rijpen of bewaard kan worden. Omdat het een echt Udenhouts product betreft en de opslag (kelders) zich ook daadwerkelijk in Udenhout bevinden was de naam compleet. Onder de naam "Uit de kelders van Udenhout" gaan we van start met ons avontuur."

Eigenaren

(2020-heden)
(2020-heden)

Bieren (2)

Regulier assortiment

Udenhouts Blond Udenhouts Bock

Organisatie Bierevenementen

  1. Udenhoutse Bokkentocht 2021

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur