Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij KOR

Workshopbrouwerij

Opgericht: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website Youtube

KvK-registratie: Brouwerij KOR (83399178)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Rozemarijn 2
5251 SX Vlijmen (gemeente Heusden)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja

Geschiedenis

Begonnen als hobbybrouwer schrijft Ruud van Korven zich op 14 juli 2021 in bij de KvK om met zijn brouwerij workshops en bierproeverijen te geven.
Eigenaar Ruud van Korven is sinds zijn kinderjaren al geboeid door het brouwproces. Het is hem dan ook met de paplepel ingegoten, zijn vader werkte zijn hele leven voor Heineken. Zo mocht Ruud als kind af en toe mee voor een rondleiding door de grote brouwerij. Dit maakte veel indruk op hem en de interesse voor bier was dan ook al snel gewekt. Tijdens zijn studie voedingsmiddelentechnologie aan de HAS leerde hij veel van het brouwproces en deed hij praktijkervaring op tijdens zijn stage bij brouwerij "de Leckere" in Utrecht.

De brouwinstallatie staat op zolder en daarmee wordt 40 liter per batch gebrouwen. Er wordt electrisch (op zonne-energie) gebrouwen volgens de RIMS methode. RIMS staat voor Recirculating Infusion Mash System, oftewel Rondpompend Infusie Maisch Systeem. Dit wordt bereikt door een buiten de maischketel opgestelde verwarming waarlangs/door het wort wordt gepompt en weer terugstroomt in de maischketel.

Workshop bierbrouwen

Op een zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur ga je aan de slag om 40 liter bier te brouwen op de brouwinstallatie in Vlijmen. Kosten van de workshop zijn € 60,00 per persoon met een maximum aantal deelnemers van 2 personen. Dit is inclusief lunch, proeverij en 3 liter van het gebrouwen bier. (2021)


Thuisbrouwen Blond bier, 6 juni 2021, Brouwerij KOR
Ik neem je graag mee in het proces van bierbrouwen in thuisbrouwerij KOR. We brouwen 40 liter KOR Blondje met een RIMS brouwinstallatie.

Bierproeverijen

Tijdens een proeverij krijg je uitleg over de brouwerij en hoe brouwen in zijn werk gaat. Je leert wat de invloeden zijn van water, graan, hop en gist en kunt alle brouwingrediënten voelen, ruiken en proeven. Tijdens de proeverij proef je verschillende KOR bieren, al dan niet in combinatie met een luxe borrelplank. De brouwinstallatie is ook te bewonderen. Kosten: € 15,00 per persoon, borrelplank op aanvraag. (2021)

Eigenaren

(2021-heden)

Brouwers

(2021-heden)

Bieren (1)

Regulier assortiment

Stoute KOR vanille

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur