Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Guilty Monkey Brewery

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Webshop Website Youtube

KvK-registratie: Guilty Monkey Brewery B.V. (81927495)

- Webshop voor online verkoop (2021 - )

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

Telefoon: 024-7600777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Arksteestraat 2
6511 MZ Nijmegen

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

  • Don't feel Guilty if you want another one!

De brouwerij is ontstaan uit de passie van twee mannen met een jongensdroom, een visie en liefde voor speciaalbier. In het begin werd vooral gekeken naar wat zij belangrijk en tof vonden. Welke bierstijlen moeten er worden gebrouwen? Welke grondstoffen moeten worden gebruikt? Moet de brouwerij tegendraads en eigenwijs zijn? Bovenal moest het bier goed en lekker zijn.

De naam van de brouwerij bestaat uit twee onderdelen, namelijk "Guilty" en "Monkey". Het drinken van bier is natuurlijk genieten, maar dat kan niet altijd. Daarom zagen Xander en Oscar het drinken van bier als een Guilty Pleasure: soms weet je dat het niet kan, maar doe je het stiekem toch! Daarnaast is er het stukje "Monkey": de aap is speels, energiek, altijd in voor een geintje en mensen kunnen zich goed associëren met een aap. Is nog iets speciaals aan de Guilty Monkey? "Oh ja, hij is een beetje ondeugend, een beetje cheeky en flirterig. Oh ja, pas maar op! Want na een paar bieren is hij niet meer te houden!"

De brouwers willen bieren maken die voor iedereen beschikbaar zijn. Maar hoe doe je dat? De core-range moeten toegankelijke bieren zijn met een "eigenwijze twist". Bierstijlen die veel mensen herkennen en lekker vinden om te drinken. Maar naast deze standaardbieren worden er ook specials - eenmalige bieren met een beperkte oplage - gebrouwen. Met deze specials willen de brouwers laten zien nog meer in hun mars te hebben en de bierliefhebber te willen verwennen met bijzondere bieren. In deze specials worden andere ingrediënten verwerkt zoals chocolade, koffie, exotisch fruit, onbekende hoppen, kruiden en verschillende dranken.

Daarnaast is het de bedoeling om ook de samenwerking aan te gaan met andere brouwerijen voor de zogeheten collabs! Met deze collabs willen de brouwers zichzelf en de andere brouwerij uitdagen om iets nieuws te doen. Dit kunnen elementen in het brouwproces zijn of een toevoeging van ingrediënten, hoppen, et cetera, met het idee om creatief en vernieuwend te denken.

Eigenaren

(2021-heden)
(2021-2022)

Bieren (15)

Regulier assortiment

Barley Aap Black IPA Blonde Aap Bokkige Aap Duikbootje English I.P.A. IPA Aap Lente Bock Stoute Aap Tripel Aap Witte Aap

Overig

Guilty Monkey Bourbon Barrel Aged Beer Guilty Monkey Cognac Barrel Aged Beer Guilty Monkey Rum Barrel Aged Beer Guilty Monkey Sherry Barrel Aged Beer

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Regulier assortiment

Kveik IPA

Overig

Guilty Papi Porter

Organisatie Bierevenementen

  1. Guilty Monkey x Mannenpap: nieuw bier @Café Piet Huisman, 20 november 2021

In het nieuws

Oude logo's

2021

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur