Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Guilty Monkey Brewery

Brouwerij

Opgericht: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Guilty Monkey Brewery B.V. (81927495)

- Webshop voor online verkoop (2021 - )

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

Telefoon: 06-25239105
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Waterstraat 26
5301 AJ Zaltbommel

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja

Geschiedenis

De Guilty Monkey Brewery is ontstaan uit de passie van twee mannen met een jongensdroom, een visie en liefde voor speciaalbier. In het begin zijn ze vooral gaan kijken naar wat zij belangrijk en tof vinden. Welke bierstijlen moeten er worden gebrouwen? Welke grondstoffen moeten worden gebruikt? Moet de brouwerij tegendraads en eigenwijs zijn? Ja, maar boven aan de lijst stond één element! Het bier moet goed en lekker zijn!

De Guilty Monkey Brewery bestaat uit twee onderdelen, namelijk het stukje "Guilty" en het stukje "Monkey". Het drinken van een speciaalbier is natuurlijk genieten, maar dat kan niet altijd. Daarom zien Xander en Oscar het drinken van speciaalbier als een Guilty Pleasure. Soms weet je dat het niet kan, maar doe je het stiekem toch! Daarnaast is er het stukje Monkey. De aap is speels, energiek, altijd in voor een geintje en mensen kunnen zich goed associëren met een aap. En er is nog iets speciaals aan de Guilty Monkey? Oh ja, hij is een beetje ondeugend, een beetje cheeky en flirterig. Oh ja, pas maar op! Want na een paar bieren is hij niet meer te houden!

De brouwers willen bieren maken die voor iedereen beschikbaar zijn. Maar hoe doe je dat? De core-range moeten toegankelijke bieren zijn met een eigenwijze twist. Bierstijlen die veel mensen herkennen en lekker vinden om te drinken, zoals Witte Aap (witbier), de Blonde Aap (blond bier) en de Tripel Aap (tripel). De eigenwijze mag de drinker zelf ontdekken! Maar naast deze standaardbieren worden er ook specials, oftewel eenmalige bieren met een beperkte oplage, gebrouwen. Hierbij kun je denken aan de Russian Imperial Stouts, de Porters, NEIPA's, Lagers, Barrel Aged en zo veel meer. Met deze specials willen de brouwers laten zien nog meer in hun mars hebben en de bierliefhebber verwennen met bijzondere bieren. In deze specials worden andere ingrediënten verwerkt zoals chocolade, koffie, exotisch fruit, onbekende hoppen, kruiden en verschillende dranken.

Daarnaast is het de bedoeling om ook de samenwerking aan te gaan met andere brouwerijen voor de zogeheten collabs! Met deze collabs willen de brouwers zichzelf en de andere brouwerij uitdagen om iets nieuws te doen. Dit kunnen elementen in het brouwproces zijn of een toevoeging van ingrediënten, hoppen of wat dan ook. Dit alles om creatief en vernieuwend te denken.

Don't feel Guilty if you want another one!

Eigenaren

(2021-heden)
(2021-heden)

Brouwers

(2021-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment

Blonde Aap Stoute Aap Witte Aap

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Guilty Papi Porter

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur