Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Nieuw Sion

Brouwerij

Opgericht: 2022

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website Youtube

KvK-registratie: Brouwerij Nieuw Sion B.V. (85102768)

Contactgegevens

Provincie: Overijssel

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen (gemeente Deventer)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Openingstijden: Alle bieren zijn verkrijgbaar in de kloosterwinkel bij Klooster Nieuw Sion. De winkel is geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00 uur.
Rondleidingen: De brouwerij ligt binnen de muren van Klooster Nieuw Sion en is niet openbaar toegankelijk. Wil je de brouwerij bezoeken dan kan dit door deel te nemen aan een bierproeverij. Elke zaterdag van 14:30 tot 17:00 uur. Proeverijen voor 1 tot 12 personen kunnen online worden geboekt. Grotere groepen tot 20 personen (ook op andere dagen) kunnen op aanvraag per email info@sionkloosterbier.nl.
Bierverkoop: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

In juli 2022 werd het eerste bier op de markt gebracht.

De brouwerij schrijft op de website:

In het klooster leven we in de overtuiging dat alle goede dingen, zoals het brouwen van bier, tijd nodig hebben. Het zijn natuurlijke processen die zich niet laten haasten. Vanaf de graankorrel op de akker tot het bier in je glas. Het bier is klaar als het bier klaar is, eerder niet. Daarnaast draait het bij een goed bier om de balans, eigenlijk net als in het leven. Want ook dat is belangrijk, het vinden van de balans tussen wat je doet, je werk, tijd voor jezelf, ontspanning, maar ook verdieping en zingeving. Dus neem de tijd. Geniet van ons bier, alleen of met vrienden.

Wij brouwen onze bieren op de traditionele, ambachtelijke manier waarbij alle natuurlijke processen de tijd krijgen. Klooster Nieuw Sion is van oudsher een boerenklooster en ook nu werken we het liefst met graan en hop uit de directe omgeving. Wat er over blijft na het brouwen, de bierbostel, gaat als veevoer naar een boerderij in de buurt.

Wij werken niet onder druk, letterlijk. Het bier laten we op een natuurlijke manier vergisten, zonder haast. Er wordt niks geforceerd. Ook in de fles, in de warme kamer krijgt het bier de tijd om te hergisten waarna het nog enkele weken verder rijpt. Dat doen we ook op houten vaten, Barrel Aging heet dat. Enkele maanden tot een half jaar liggen deze vaten in de gewelfkelders van het klooster tot ze klaar zijn. Dat zijn de meer exclusieve bieren die slechts een paar keer per jaar in beperkte oplage verkrijgbaar zijn.

De traditie van de Trappisten wordt door ons in ere gehouden, in vele opzichten. Brouwerij Nieuw Sion ligt binnen de muren van het klooster en we werken vanuit de werkgemeenschap van het klooster in de brouwerij. Met de opbrengst van de verkoop van dit bier houden we dit unieke religieuze erfgoed levend en in stand. Meer over ons klooster, de kloostergemeenschap en waar we voor staan vind je hier.

Eigenaren

(2022-heden)

Brouwers

(2022-heden)

Bieren (4)

Regulier assortiment

Enkel Blond Sion Kloosterbier Dubbel Sion Kloosterbier Saison Sion Kloosterbier Tripel

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Sion Kloosterbier Primeur Ltd

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur