Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Gulpener Podcast

Social Media

Podcast

Gestart: 2020

Externe Links: Spotify Website

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie

Jan-Paul Rutten spreekt met verschillende gasten over verschillende onderwerpen.

 • Gulpener Podcast 12 - Sterk Rogge met Felix Huntjes
  november 2020
  Sterk Rogge, vers uit het nieuwe brouwhuis! De duurzaamste van Europa. Felix Huntjes, een van de telers, heeft iets bijzonders geteeld voor Gulpener. Namelijk Rogge. En daarmee is de eerste Boeren Collaboration gebrouwen! Sterk Rogge bier.
 • Gulpener Podcast 11 - In gesprek met een oud brouwer
  20 oktober 2020
  Sinds 1825 wordt er in Gulpen gebrouwen. Gelukkig zijn er nog een aantal oud-medewerkers die de meest prachtige verhalen kunnen vertellen over hun tijd in de brouwerij. Een daarvan is Pierre Muijrers, destijds een van de brouwers. Sinds 2020 is er een nieuw brouwhuis (het meest duurzame van Europa), daarvoor was er het oude brouwhuis, maar daarvoor stond er een nog ouder brouwhuis waar Pierre heeft gebrouwen. Pierre heeft de meest fantastische verhalen over zijn tijd in het oude-oude brouwhuis. Duik lekker in de jaren ’50 en ’60 met Pierre en Jan-Paul.
 • Gulpener Podcast 10 - Interview met onze Hopteler Roger Wouters
  2 oktober 2020
  Sinds 1997 brouwt Gulpener al hun bieren met lokale gerst en hop. In samenwerking met de familie Wouters in Reijmerstok zijn ze destijds gestart met een experiment om hop weer terug te halen naar Nederland. En dat experiment was succesvol! Inmiddels staat er zo'n 3 hectare aan hop. Tot op de dag van vandaag haalt Gulpener nog steeds al hun hop bij hopteler Roger Wouters. Maar waar begon deze samenwerking, hoe wordt de hop verbouwd en hoe essentieel is hop nu eigenlijk voor bier?
 • Jan-Paul te gast bij Green Leaders
  18 september 2020
  Jan-Paul was te gast bij Paul van Liempt van Green Leaders, de podcast van Duurzaam Bedrijfsleven. In deze podcast vertelt Jan-Paul hoe het was om de switch van chirurg naar bierbrouwer te maken en praat hij over werken in een familiebedrijf. Natuurlijk gaat het ook over zijn ambitie om nog verder te verduurzamen, het verbond met regionale partijen in de toeleveringsketen van Gulpener en de impact van de coronacrisis.
 • Gulpener Podcast 9 - Mestreechs Aajt
  4 september 2020
  Dit middeleeuwse bier (enige van Nederland) wordt vandaag de dag nog maar op één plek gebrouwen, namelijk in Herberg De Zwarte Ruiter in Gulpen. Hier ligt Mestreechs Aajt minimaal een jaar lang te rijpen in eikenhouten vaten.
 • Gulpener Podcast 8 - De Microbrouwerij
  21 augustus 2020
  In de microbrouwerij brouwt Gulpener speciale bieren in kleine batches en experimenteren ze ook met smaken, ingrediënten en meer. Iedereen kan hier een eigen bier brouwen of meehelpen met een van de experimenten.
 • Gulpener Podcast 7 - Duurzaamheid
  7 augustus 2020
  Jan-Paul Rutten (directeur) praat samen met zijn vader Paul (oud-directeur) en zijn zus Maartje (Communicatie & Marketing) over de geschiedenis van de brouwerij. Hoe komt het dat MVO, duurzaamheid etc. zo hoog in het vaandel staat? En hoe is Paul Rutten hiermee begonnen?
 • Gulpener Podcast 6 - Familiebedrijf
  24 juli 2020
  Paul Rutten (Oud directeur), Maartje Rutten (Marketing & Communicatie) en Jan-Paul Rutten (Directeur) praten over Gulpener als familiebedrijf. Hoe is Gulpener ontstaan? Wat is de geschiedenis van het bedrijf? Waar komt de familie Rutten vandaan?
 • Gulpener Podcast 5 - Ur-Hop
  10 juli 2020
  Ur-Hop, wat is dat eigenlijk voor een bier? Brouwmeester Steven en Jan-Paul leggen het haarfijn uit.
 • Gulpener Podcast 4 - Duurzaamste brouwhuis van Europa
  26 juni 2020
  In juni 2020 zijn de eerste testen bezig in het nieuwe brouwhuis. Maar wat is nu de filosofie achter dit brouwhuis, en hoe zijn de ideeën ontstaan met betrekking tot de duurzame technieken, en wat is daar nu echt duurzaam aan?
 • Gulpener Podcast 3 - Brouwhuis
  19 juni 2020
  Rob, technische dienst, en Jan-Paul praten over het nieuwe brouwhuis. Wat betekent dit project voor de brouwerij, wat komt er allemaal bij kijken?
 • Gulpener Podcast 2 - IJsbock
  12 juni 2020
  Hoe wordt de IJsbock eigenlijk gemaakt, wat is de geschiedenis? Wat is er zo bijzonder?
 • Gulpener Podcast 1 - Corona
  31 mei 2020
  Wat betekent corona voor de brouwerij? Wat was de reactie toen de horeca dicht moest?


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur