Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De kunst van het bierbrouwen

Bierevenement

Lezing

15 november 2019

Georganiseerd door: Bierbrouwerij De Schans

Provincie: Noord-Holland

Locatie

@De Schutse Uithoorn
KerkCafé

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

vrijdag 15 november 2019

De kunst van het bierbrouwen, een reis door de wereld met bier.

Op 15 november komt Jet van Dalfsen van Brouwerij en Distilleerderij De Schans naar het KerkCafé om je mee te nemen in het prachtige ambacht van het brouwen. Ze laat zien wat er allemaal nodig is om bier te brouwen. Ze vertelt hoe het bier in de wereld is gekomen en van welke bestanddelen bier wordt gemaakt. Wat zijn de belangrijkste ingrediënten en smaken? Hoeveel soorten bier zijn er? En waarom wordt er bier gedronken? Kortom, Jet loodst de aanwezigen door verleden en heden van het bier en hoe het tegenwoordig gemaakt wordt.

Nog niet zoveel jaren geleden werd het drinken van bier aan ‘de gewone man’ toegedicht en werd het drinken van wijn toch echt beschaafder gevonden… Maar de tijden veranderen (gelukkig)!

Bier is aan een geweldige opmars bezig. Er zijn hobbybrouwers, thuisbrouwers en bijna elke stad heeft tegenwoordig zijn eigen brouwerij. Uithoorn blaast met Brouwerij De Schans zijn partijtje mee!

Bier is de oudst bekende alcoholische drank en werd waarschijnlijk al 4500 jaar v. Chr. in Mesopotamië gedronken. Omdat de eerste bieren ontstonden door spontane gisting van gemalen graan met water, wordt bier ook wel ‘vloeibaar brood’ genoemd.

Jet van Dalfsen, geboren in Uithoorn, is sinds 1998 ondernemer en runt de plaatselijke bierbrouwerij. Voorheen was ze werkzaam bij IBM als Database- administrator en heeft haar baan verruild om samen met haar echtgenoot Guus Roijen bier te gaan brouwen. Guus is 4 jaar geleden overleden, maar de liefde en passie voor bier is gebleven.

De bijeenkomst ‘Kunst van het bierbrouwen’ is in De Schutse, De Mérodelaan 1, Uithoorn. Vanaf 19.45 uur is er koffie en thee. Na afloop kunt u bij een hapje en een drankje napraten. De toegang is vrij. Voor consumpties wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur