Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwmaatje

Brouwbenodigdhedenverkoop

Externe Links: Facebook Instagram Webshop Website

KvK-registratie: Brouwmaatje (60325542)

- Webshop voor online verkoop

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 06-44552239
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

IJweg 463
2143 CJ Boesingheliede (gemeente Haarlemmermeer)

Geschiedenis

Specialist in brouwmaterialen. Alles voor het zelf maken van bier, wijn en veel meer.

Brouwmaatje is opgericht in 2014. John Westerveld was destijds een hobbybrouwer en lid van 't Wort Wat. Hij had wat spullen nodig voor zijn brouwerij en bedacht dat hij die ook kon inkopen voor zijn clubgenoten om door te verkopen. Vervolgens ontwierp hij een magneetroerder die gretig aftrek kende. Langzaam ging hij steeds meer apparatuur en metaalwaren aanbieden voor hobbybrouwers die een eigen zelfgemaakte brouwerij in elkaar willen knutselen. In 2014 schreef hij zich in bij de KvK. Op een bepaald moment kwam de vraag of hij ook mout en hop wilde verkopen. Langzaamaan breidde het assortiment steeds verder uit. Aan de Schipholweg kwam een winkel. Deze werd te klein en sinds eind 2021 heeft Brouwmaatje een royale winkel aan de IJweg 463 in Boesingheliede (bij Schiphol).
Samen met zijn dochter Kim runde John de winkel. Om gezondheidsredenen is Kim begin 2024 gestopt met haar werkzaamheden.
John heeft voordat hij zijn winkel in zelfbrouwartikelen begon in de metaal gewerkt. Zijn liefde voor dit materiaal is in de winkel terug te zien. Heel veel metalen koppelingen en verloopstukjes zijn er te koop. Hij weet daardoor allerlei leidingen aan elkaar te koppelen.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur