Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

PINT Ledenfestival 2021

Bierevenement

Bierfestival

16 oktober 2021

Georganiseerd door: PINT

Externe Links: Facebook

Provincie: Overijssel

Locatie

@Bierbrouwerij Mommeriete Gramsbergen (gemeente Hardenberg)

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zaterdag 16 oktober 2021 van 12.00 - 19.00 uur

Let op: het festival is alleen voor PINT-leden. Eerst gepland voor 23 oktober 2021.

Ruim 40 jaar geleden alweer is PINT opgericht. Dat wilden ze groots vieren... en toen kwam Corona. PINT durft het aan om dit festival alsnog te vieren op een mooie locatie: Bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen. Mommeriete zit in een monumentaal, fraai opgeknapt pand, met een groot buitenterrein gelegen aan het water. Wat wil je nog meer...? Bier natuurlijk, en dat zal er uiteraard ook zijn. Naast Mommeriete zullen De Gooische, Avereest en Stanislaus Brewskovitch er met hun bieren staan. Speciaal voor deze gelegenheid is er een echt PINT-jubileumbier gebrouwen bij de Gooische: een hybride tussen een herfstbock en een winterbier van ca. 9%.

Er is live muziek, een bier-spijsproeverij, mogelijkheid om te kijken bij de brouwinstallatie, en voldoende aanbod om iets te eten. Onder andere de befaamde Mommeriete-erwtensoep wordt ingezet om je niet hongerig naar huis te laten gaan.

Gramsbergen ligt in het oosten van het land maar is per trein uitstekend bereikbaar. Het station ligt zo’n beetje om de hoek bij Mommeriete. Voor veel leden een lange reis, maar de locatie is zo fraai gelegen dat PINT deze kans niet voorbij wilde laten gaan.

Side-event: Proeverij van bier met luxe hapjes op een schip
Carina Kelder, samen met haar man Gert eigenaar van Mommeriete, zal een proeverij leiden van drie luxe hapjes met drie bijpassende bieren. Om hier een exclusief tintje aan te geven zal de proeverij plaatsvinden tijdens een vaartocht op de Vechtezomp. Een zomp is een oud scheepstype dat gebruikt werd in de periode 1670 - 1925 en dan vooral ten oosten van de IJssel. Er zullen drie afvaarten zijn met iedere keer maximaal 25 deelnemers. Een afvaart duurt 30 minuten.

Om toegang tot het festival te krijgen moet je naast je PINT-ledenpas ook kunnen aantonen dat je tegen corona gevaccineerd bent, het hebt gehad of je moet een PCR-test kunnen laten zien (de QR-code). Een legitimatiebewijs is eveneens noodzakelijk.

Kosten

Startpakket: € 15,00 (proefglas, 6 muntjes à € 2,50 en een festivalboekje)

In het startpakket zit ook al het gratis festivalmuntje waar je als PINT-lid recht op hebt.

Deelname aan de bier-spijsproeverij op de Vechtezomp kost 6 muntjes (eigenlijk 8 muntjes maar PINT sponsort 2 muntjes); daarvoor krijg je drie bieren en drie luxe hapjes én een rondvaart in de Vechtezomp.

Bieren (1)

Robijn

Aanwezig

Bierbrouwerij Mommeriete Brouwerij Avereest Gooische Bierbrouwerij Stanislaus Brewskovitch Craft Beer

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur