Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Bello

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Brouwerij Bello (82105960)

- Webshop voor online verkoop (2021 - )

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

Telefoon: 06-12566264
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Meeuwenlaan 32
3645 GH Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Brouwerij Bello is een brouwerijhuurder in Vinkeveen, opgezet door hobbybrouwer Kelvin Hoogeboom. De naam Bello is een directe verwijzing naar het lokale Bellopad, een befaamd wandelpad op een voormalige spoorverbinding. De stoomlocomotief 'Bello' raasde via deze spoorlijn tot jaren '50 van de 19e eeuw door de woonplaats van de brouwer en bewijst nog steeds zijn dienst op het huidige stoomtreintraject Hoorn-Medemblik. Daarnaast is Bello een verbastering van het Italiaanse woord 'Bellissimo' wat staat voor mooi of prachtig, en dat is nou juist wat Bello wil voorschotelen: prachtig bier uit Vinkeveen.

Vanuit de passie voor het genieten van speciaalbier start hobbybrouwer Kelvin in december 2019 een thuisbrouwerij met een kleine brouwketel in de schuur achter zijn woning. Meerdere bierstijlen worden vanuit deze brouwketel (her)ontwikkeld. Er wordt veelvuldig gebrouwen samen met vrienden van Kelvin waardoor er een kleurrijk palet ontstaat van diverse bierstijlen. Alle recepten worden zodoende ontwikkeld in Vinkeveen en kunnen als de bieren in de smaak vallen opgaan voor een grotere oplage.

Sinds maart 2021 richt Brouwerij Bello zich tot een breder publiek, zonder hierbij het oog voor kleine brouwsels uit het oog te verliezen. In mei 2021 kon kennis gemaakt worden met de Biondo, een Belgisch blond. Het bier wordt uitgebracht via TheNewBrew, een crowdfundingsplatform voor nieuwe bieren. In december 2021 zag de Garibaldi, een quadrupel, het levenslicht.

Brouwerij Bello is voornemens om jaarlijks 2 à 3 exclusieve bieren te produceren die voor iedereen verkrijgbaar zijn.
In 2022 heeft Brouwerij Bello 5 verschillende bierstijlen uitgebracht en werden diverse bedrijven voorzien van een relatiegeschenk of uniek bier. Daarnaast hebben twee sportverenigingen in samenwerking met Brouwerij Bello een jubileumbier uitgebracht. Ook werden er door Kelvin een aantal bierproeverijen georganiseerd.

Eigenaren

(2021-heden)

Brouwers

(2021-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment

Canella Inverno Lucido Radiante

Niet meer gebrouwen bieren (4)

Regulier assortiment

Glorio Salvezza

Overig

Biondo Garibaldi


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur