Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Bello

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Brouwerij Bello (82105960)

- Webshop voor online verkoop (2021 - )

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

Telefoon: 06-12566264
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Meeuwenlaan 32
3645 GH Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

De brouwerijhuurder Brouwerij Bello is een initiatief van hobbybrouwer Kelvin Hoogeboom. De naam Bello verwijst naar het lokale Bellopad, een bekend wandelpad over een voormalige spoorverbinding. De stoomlocomotief 'Bello' raasde via deze spoorlijn tot de jaren '50 van de 19e eeuw door Vinkeveen, de woonplaats van de brouwer, en bewijst nog steeds zijn dienst op het huidige stoomtreintraject Hoorn-Medemblik. Daarnaast is Bello een verbastering van het Italiaanse woord 'Bellissimo', hetgeen staat voor mooi of prachtig en dat is precies wat Bello wil voorschotelen: prachtig bier uit Vinkeveen.

Vanuit de passie voor het genieten van bier start hobbybrouwer Kelvin in december 2019 een thuisbrouwerij met een kleine brouwketel in de schuur achter zijn woning. Meerdere bierstijlen worden vanuit deze brouwketel (her)ontwikkeld. Kelvin brouwt regelmatig met vrienden, waardoor er een kleurrijk palet ontstaat van diverse bierstijlen. De recepten worden hiermee dus ontwikkeld in Vinkeveen en kunnen als de bieren in de smaak vallen in een grotere hoeveelheid worden gebrouwen bij een brouwerijverhuurder.

Sinds maart 2021 richt de brouwerij zich tot een breder publiek, zonder hierbij het oog voor kleine brouwsels uit het oog te verliezen. In mei 2021 kon kennis gemaakt worden met de Biondo, een Belgisch blond. Het bier werd uitgebracht via TheNewBrew, een crowdfundingsplatform voor nieuwe bieren. In december 2021 zag de Garibaldi, een quadrupel, het levenslicht.

In 2023 werden diverse exclusieve bieren geproduceerd die voor iedereen verkrijgbaar zijn. Drie van deze bieren vormen nu het reguliere aanbod voor de aankomende jaren. Eind 2023 werd het eerste barrel-aged bier op de markt gebracht: Costa Pacifica'23, een rum barrel-aged barleywine. Met een succesvolle release van dit bier zal in 2024 mogelijk een andere bierstijl volgen op een houten vat. Verder richt de brouwerij zich in 2024 wederom op het uitbrengen van diverse nieuwe bieren door verrassende toevoegingen in het brouwproces met een Italiaans gedachtegoed op de achtergrond.  De brouwerij houdt zich ook bezig met het ontwikkelen van relatiegeschenken of een uniek bier voor organisaties, zoals (sport)verenigingen en stichtingen. Tevens verzorgt Kelvin bierproeverijen, waarbij aandacht is voor het brouwproces alsook bier in combinatie met spijs.

Eigenaren

(2021-heden)

Brouwers

(2021-heden)

Bieren (5)

Regulier assortiment

Dormiente Tridente Vesper

Overig

Armando Passione

Niet meer gebrouwen bieren (12)

Overig

Biondo Canella Inverno Costa Pacifica'23 Furfante Garibaldi Glorio Lucido Radiante Salvezza Tifosi Veenmolen Viva La Vida

Organisatie Bierevenementen

  1. Bierdiner @Sociaal Cultureel Centrum De Boei, Vinkeveen (Utrecht), 25 maart 2022
  2. Nationale Molendag - Release Smoked Blond Veenmolen @De Veenmolen, Wilnis (Utrecht), 13 mei 2023

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur