Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Noordelijk Speciaalbier Festival 2009

Bierevenement

Bierfestival

7 november 2009

Georganiseerd door: PINT Regio Noord

Provincie: Groningen

Locatie

@Het HeerenHuis Groningen

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

Een bierfestival voor de echte liefhebber van speciaalbieren. Bezoekers kunnen uit maar liefst 40 speciaalbieren kiezen.

PINT Regio Noord is er in geslaagd om 12 brouwerijen naar Groningen te halen met. Drie van die brouwerijen, de Groningse Bierbrouwerij, Brouwerij De Gulzige Gans en Stadsbrouwerij Hettinga Bier, waren genomineerd voor de titel “Held van de Smaak 2009”. De andere brouwerijen zijn: Bierbrouwerij De Eem, Graaf van Heumen, Huttenkloas, Bierbrouwerij De Pauw, Jantje's Brouwerij, Klein Duimpje, Koelschip, Koningshoeven, en de Maasland Brouwerij.

PINT Regio Noord wil met de organisatie van het festival invulling geven aan de PINT-doelstellingen (Promotie en Informatie Traditionele bieren). Vandaar dat op het festival de brouwers zelf de bieren tappen of schenken. De brouwers zijn de aangewezen personen om de informatie over de door hen gebrouwen bieren te verstrekken.

Koningshoeven is er met het jubileumbier La Trappe Isid'or. Van Klein Duimpje krijgt het festival de primeur van het bier Jubiliem, een zwaar winterbier van 11.5%. Verder zijn er veel bieren met prachtige namen te proeven, zoals Waggel, Xtreem Chinook (een IPA van 7.3%), d’n Schele Os (een tripel van 8.5%), Dubbel Kloat (een dubbel van 7.5%), Hillegomse Hangsok (een Scottish Ale van 8%) en Hupfazupfla (een blond bier van 6%). Uiteraard zijn er ook weer voldoende bokbieren, weizen bieren, blonde bieren, tripels en quadrupels te proeven. Pilseners zijn er op het festival niet.

De bieren worden uitsluitend getapt in de speciale festivalglazen tegen inlevering van de in de zaal aan te schaffen munten.

Het festival is zeker geen zuipfestival. Desalniettemin is de organisatie alert op een ordelijk verloop van het festival. Het is een festival voor echte liefhebbers die vaak met twee of drie personen van meerdere bieren één glas aanschaffen, maar die dan samen delen en vervolgens hun bevindingen delen.

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur