Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Uut Giethoorn

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018

Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Uut Giethoorn B.V. (69048797)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Contactgegevens

Provincie: Overijssel

Postadres

Giethoorn (gemeente Steenwijkerland)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Uut Giethoorn staat voor streekproducten uit Giethoorn, het dorp in de Kop van Overijssel, ook wel bekend als Hollands Venetië. Een dorp ontstaan in de 12e eeuw door het afgraven van veen om daar turf van te maken. Maar het idyllische Giethoorn is meer dan de bruggen, slootjes en vondels. In de prachtige omgeving bevinden zich veel cafes, hotels, restaurants en boerenbedrijven. Ook worden er veel pure streekproducten gemaakt.

Ondernemers Gabriella Esselbrugge (Giethoorn Hospitality) en Pieter Winter (Agro Giethoorn) zijn de initiatiefnemers van het label Uut Giethoorn met als doel het onder de aandacht brengen van lokale, ambachtelijke producten en ondernemingen.

Agro Giethoorn

Website

Bij Agro Giethoorn kijken ze vooral naar de toekomst. Agro Giethoorn is al jaren bezig met hergebruik van grondstoffen. Daarmee is het een van de meest circulaire boerderijen van Nederland. Sinds 2018 zijn ze gestart met het telen van hop en gerst en het brouwen van lokaal bier. Als liefhebber van speciaalbier begon Pieter Winter als hobby met brouwen. De eerste brouwsels vielen zodanig in de smaak bij een steeds grotere groep bierliefhebbers dat er sinds 2019 een serieuze aanpak is. De grondstoffen van eigen erf en land worden geleverd aan brouwerij HuttenKloas waar diverse smaken gebrouwen en gebotteld worden. Met als resultaat een vijftal smaken, te koop in diverse café en restaurants in Giethoorn, enkele supermarkten en via de webshop.

Eigenaren

(2018-heden)
(2018-heden)

Bieren (1)

Regulier assortiment

Prakker

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur