Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De HouseBrouwerij

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2020
Gestopt: 2022

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Untappd Webshop Website

KvK-registratie: De HouseBrouwerij (80401961)

- Webshop voor online verkoop (2021 - 2022)

Provincie: Zuid-Holland

Postadres

Hillegom

Geschiedenis

  • "De HouseBrouwerij | Daar waar het altijd bijna weekend is"

Stefan, speciaalbierliefhebber en founder van de brouwerij, kreeg de vraag van zijn vriendin Lieke of bierbrouwen iets voor hem was. In eerste instantie leek hem dat niets maar toen hij toch een kant-en-klaar brouwsetje kreeg was hij verkocht. Al snel kwamen er brouwemmers in huis maar dat was nog niet goed genoeg. Er moest een ketel komen. Stefan ploeterde, maar hij liet zijn schouders niet hangen bij een mislukking; er werd geen enkel brouwsel weggespoeld. Hij bleef proefbrouwsels brouwen en vroeg om reviews bij fijnproevers. De recepten werden verder ontwikkeld en acht maanden na het eerste brouwsel stond hij bij de Kamer van Koophandel met in zijn hoofd: 'Mijn bier komt in de winkel!'

De HouseBrouwerij uit de Bollenstreek, brouwt jaarlijks een zomerse knaller en een winterse genieter. Geen core range dus. Maar wél eenmalige en vernieuwende batches speciaalbier.

De bieren van de Housebrouwerij worden gebrouwen in eenmalige batches. Begin 2021 werd het eerste bier, een Saison, op de markt gebracht. Het tweede bier was de AltijdWeekend Quadrupel. De bieren zijn gebrouwen bij SpierBier.

Op 24 april 2022 kondigt De HouseBrouwerij aan dat de commerciële activiteiten stoppen:

-=BREAKING NEWS=-
Mijn wereld staat op zijn kop. Ik pak mijn spullen. De HouseBrouwerij gaat weer terug naar House.
Ik sta nu op een punt dat ik een keuze moet gaan maken: volledig gaan voor de HouseBrouwerij en blijven stampen om bieren op de commerciële markt te krijgen. Of terug naar waar de hobby ooit begon: creëeren, combineren, bedenken en spelen met smaken en verrassende dingen maken.
Naast mijn beroep als bakker ligt mijn hart bij dat laatste en dus heb ik de keuze gemaakt: er komen geen bieren van de HouseBrouwerij meer op de commerciële markt. De Laatste Plaat is dan ook écht de laatste.
Verrassende bieren bedenken blijf ik doen, thuis, in huis met mijn eigen ketels. En daarnaast wil ik mijn focus weer volledig kunnen hebben op mijn werk als bakker en product ontwikkelaar. Die focus miste ik de laatste tijd en vandaar dus dit besluit.
Ik kijk terug op een prachtige tijd waar ik veel lieve en mooie mensen heb ontmoet, nieuwe vriendschappen heb gesloten en veel kennis heb op gedaan over de bier wereld. Bedankt daarvoor!
De bieren zijn nog verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Op is dus ook echt op. Ze zijn te krijgen bij verschillende slijterijen en horeca of via DM te bestellen.
Bedankt voor al jullie liefde, support en vertrouwen. Cheers at ya all!

Overige producten

Borrelkoekjes gemaakt van bierbostel van de bieren van De HouseBrouwerij. De mix van verschillende gemoute granen, gerst, haver en tarwe maakt de bierbostel een aanvulling voor een vezelrijk koekje. Door de grove structuur hebben de koekjes een mooie bite. Ze zijn licht kruidig van smaak en door de toevoeging van kaas hebben ze een hartige 'afdronk'.

Eigenaren

(2020-2022)

Brouwers

(2020-2022)

Bieren (4)

AltijdWeekend BijnaWeekend De Laatste Plaat TuTu


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur