Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Heische Hoeve

Brouwerij

Opgericht: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Twitter Untappd Webshop Website

KvK-registratie: De Heische Hoeve B.V. (17115564)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 0413-229153
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Heideweg 1a
5472 LC Loosbroek (gemeente Bernheze)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja

Geschiedenis

De Heische Hoeve is een boerderij die zich van veel kanten laat zien. De onderneming heeft als doel gasten te laten genieten van het lokale platteland van Brabant. De combinatie van moestuin, voedselbos, fruitteelt, akkerbouw, wijnbouw én de verwerking van streekproducten maken de boerderij uniek in zijn soort. De Heische Hoeve beschikt onder andere over een eigen mosterdmolen, imkerij, zeepziederij en een whiskystokerij. Verder zijn er op het aangelegde landgoed drie zalen, is er een restaurant, zijn er 28 hotelkamers en een aantal kampeerplaatsen.

De Heische Hoeve minimaliseert haar footprint. De producten worden duurzaam geteeld, de gebouwen zijn energie neutraal; er zijn 400 zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en het wagenpark is elektrisch. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten waarbij het minimaliseren van de voedselverspilling een belangrijke rol speelt. Zo gaat de bierbostel van de whiskystokerij naar de varkensboer die weer speklapjes terug levert. De bierborstel wordt zelfs verwerkt in duurzame bouwmaterialen.

In de zomer van 2020 is met behulp van een crowdfund actie genoeg geld bijeen gebracht om professionele, maar kleinschalige brouwketels te kopen. De grondstoffen voor de bieren komen zo veel mogelijk van eigen boerderij. Op dit moment wordt al eigen gerst gebruikt voor het brouwen van de bieren. Over een jaar zal het voedselbos verder ontwikkeld zijn, waardoor de verschillende hopsoorten die er groeien, de kruiden, de specerijen en de vruchten kunnen worden gebruikt voor de verschillende biersoorten. Het streven is om alles van eigen boerderij te verwerken in het eigen bier, van farm to bottle bieren brouwen.

In 2022 wordt de bottellijn van de Muifelbrouwerij overgenomen en gebruikt voor De Heische Hoeve bieren, cider, frisdranken en Bus Whisky.

Brouwers

(2020-heden)

Bieren (1)

Regulier assortiment

Blond

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur