Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Dutch CRAFT Beer Conference 2021 -- Online

Bierevenement

Conferentie

21 april 2021

Georganiseerd door: CRAFT

Provincie: Zuid-Holland

Locatie

@online 's-Gravenhage

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

woensdag 21 april 2021 van 09.00 - 17.00 uur

De eerste online editie van de Dutch CRAFT Beer Conference. De 5e editie, met uiteraard een terugblik op 2020. Wat heeft het coronavirus de CRAFT brouwers zowel in positieve als negatieve zin gebracht en welke belangrijke lessen kunnen daaruit getrokken worden?

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om op 21 april de hele dag achter de computer te zitten dan kun je de sessies achteraf terugkijken op een moment dat het wel uitkomt.

Kosten

CRAFT leden kunnen zich gratis registreren en niet-leden betalen een bijdrage van € 25,00. Ook gratis toegankelijk voor leden van StiBA. Registratie via website.

Programma

09.00 - 09.15 uur Welkom en opening
Bart van Kleef, voorzitter CRAFT

09.15 - 10.00 uur Keynote speech
CRAFT: an argument!
Craft beer: is it time to ditch the term? The movement refered to as craft beer is the biggest thing to hit the beer market in a generation. But many people who make it and drink it believe the name has outlived its usefulness. It's never had a definition that works internationally, and now it's been co-opted by big brewers, small brewers' trade bodies around the world are rebranding themselves away from "craft" and focusing on independence instead. Pete Brown has been following craft beer for almost twenty years. Here, he argues that craft and independence are two entirely separate concepts. While independence is important, craft has a much bigger meaning to drinkers, and if the focus on ownership and size obscures a lot of other aspects that make craft in its broader sense, beyond beer, so appealing to so many people. Does it need a tight definition to be useful? And does it matter if big brewers have started using it too?
Pete Brown, Author, Broadcaster, Consultant, Beer Lover

10.00 - 10.20 uur Een terugblik op het afgelopen jaar
Bart van Kleef, voorzitter CRAFT

10.20 - 11.00 uur Paneldiscussie
De panelleden gaan met elkaar in discussie over relevante CRAFT onderwerpen. Stel je vragen via de chat en discussieer mee.
Stijn Deelen, voorzitter Nederlandse Brouwers
Bart van Kleef, voorzitter CRAFT
Jan Peters, Hoofd Inkoop Multibier
Alexander Roep, Horeca Ondernemer, Lokaal Duinoord

Moderator van de paneldiscussie is Henri Reuchlin, Coördinator StiBON bieropleidingen en oprichter van BIERburo

11.00 - 11.45 uur Double Dutch
Twee jonge meiden vertrokken naar Londen en zijn daar een tonic merk gestart. Een markt die sterk in ontwikkeling is, tonic’s met een smaakje en een premium uitstraling. Maar daar zijn er meer van. Daarbij zijn het toch vooral grote jongens die de markt domineren waarbij ook ‘premium’ merken als Fever Tree en Henry Thomas inmiddels groot zijn geworden. En toch knallen ze door… Het verhaal van een onderscheidend product in een volle markt.
Joyce & Raissa De Haas

12.00 - 13.00 uur Inzicht in NEIPA, Brut IPA & Gist- Hop Interactie
Ontdek hoe het selecteren van de beste gist voor NEIPA en Brut IPA u kan helpen om betere, smaakvollere bieren te brouwen. Op basis van uitgebreide sensorische analyse-onderzoeken zal deze sessie gloednieuw onderzoek naar gist-hop-interacties en de impact van hopping op de biersmaak aan het licht brengen. ​
Gino Baart, background in Food, Nutrition & Biotechnology (PhD), Bioprocess Engineering (MSc) and Chemical Engineering (BSc), Fermentis

13.00 - 13.30 uur Lunch

13.30 - 14.30 uur BREAKOUT Water - een belangrijk onderdeel in jouw receptuur
Water is een belangrijke grondstof voor bier. Als je je hier in gaat verdiepen verdwaal je snel in een doolhof van informatie. Het uitgangspunt van de presentatie is om een weg te vinden in dat doolhof. Door de informatie duidelijker te maken en om te buigen naar beknopte, praktisch en toepasbare handvatten voor waterbehandeling in iedere brouwerij.
Koen Overeem, founder Rock City Brewing

13.30 - 14.30 uur BREAKOUT Microbiologische kwaliteitsborging van craftbier
Microbiologische infecties van brouwinstallaties en bier is een veel voorkomend en onderschat probleem in de Nederlandse craft-bierwereld. Niet zelden uiten smaakafwijkingen of andere problemen zich pas nadat het bier al beschikbaar is gesteld aan consumenten. Vaak zijn zulke microbiologische problemen echter eenvoudig te voorkomen. Acht jaar aan historische test data binnen de Nederlandse craft-bierwereld geeft veel inzicht in de problematiek; wat zijn de meest voorkomende typen infecties, wat zijn de mogelijke oorzaken en de risico’s van een infectie, wat zijn de risicopunten binnen een brouwinstallatie en hoe kan een brouwer zelf de kans verkleinen dat een geïnfecteerd bier de consument bereikt. En waar hoef je nou net niet bang voor te zijn?
Ronald van Doorn, manager R&D Innosieve Diagnostics

13.30 - 14.30 uur BREAKOUT Craft mout als grondstof voor craft bier in 2021: trends en ontwikkelingen
In deze breakout wordt ingegaan op:
- nieuwe ontwikkelingen en onderzoek (flavour onderzoek van diverse moutsoorten)
- eigen grondstoffen uit de regio (laten) vermouten
- hoe een moutanalyse te lezen
- mycotoxines en gewasbeschermingsmiddelen
Jos Haeck, NIBEM / Malt Master, Mouterij The Swaen

13.30 - 14.30 uur BREAKOUT Meer bezoekers, verkopen en omzet uit je webshop!
Leer in deze sessie de basics van een succesvolle webshop. Er wordt dieper ingegaan op de vier pijlers van groei: frequentie, avarage order value (AOV), conversie en traffic. Vragen die tijdens deze sessie beantwoord worden zijn: hoe zorg je dat de basis op orde is van jouw webshop? Welke kanalen zorgen voor nieuwe bezoekers? Hoe zorg je voor meer omzet uit je bestaande klantenbestand? Hoe zorg je ervoor dat je de omzet van particulieren niet compleet ziet verdampen als de horeca zijn deuren weer opent?
Sander Geijtenbeek, internet marketing specialist en oprichter Sageon

14.30 - 15.30 uur The CRAFT of compliance: aan welke regels rond alcoholmarketing moet je voldoen?
STIVA werkt voor de sectoren voor bier, wijn en gedistilleerd in Nederland. Een van de belangrijkste taken is het zorgen voor verantwoorde alcoholmarketing. Dat doet STIVA via de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken. In deze Code staan alle regels waar je je aan moet houden als het gaat om alcoholreclame. Wat alcoholreclame is, wat wel - maar ook wat niet mag, hoor en zie je allemaal - met voorbeelden uit de praktijk - tijdens deze presentatie. Dus wil je nu eens echt weten of jouw posts op Instragram OK zijn en of je website Code-proof is? Je kunt natuurlijk een jurist inhuren voor 300 euro per uur, maar deze presentatie is een stuk goedkoper en nog leuk ook!
Peter de Wolf, directeur STIVA - Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie

15.30 - 16.30 uur Een duurzame brouwerij - als wij het kunnen, dan kunnen jullie het ook!
Is "duurzaamheid" alleen weggelegd voor hoog-efficiënte industriële brouwerijen? Is "duurzaamheid" een groene schaamlap waarmee misstanden oppervlakkig worden toegedekt? Gulpener gelooft dat duurzaamheid simpelweg betekent dat je elke dag keuzes kunt maken waarmee je zuiniger omgaat met de natuur en je directe omgeving en tegelijkertijd perspectieven biedt voor de regionale teelt en de lokale economie. Er wordt gesproken over de technologie achter het nieuwe duurzame brouwhuis van Gulpener om te zien welke technieken toepasbaar zijn in Craft brouwerijen. En natuurlijk worden enkele pijnpunten besproken die je algemeen tegenkomt - en die op elke schaal met een beetje aandacht op te lossen zijn.
Steven van den Berg, bedrijfsleider, Gulpener

16.30 - 17.00 uur Online Pubquiz
Wie heeft er het beste opgelet vandaag en heeft de meeste bierkennis? Doe mee met deze online quiz en test jouw kennis. Uiteraard ook het moment om met elkaar te proosten en de hoop uit te spreken dat we in 2022 weer live met elkaar proosten!
Uw quizmaster is Henri Reuchlin, Coördinator StiBON bieropleidingen en oprichter van BIERburo

----

Over de Dutch CRAFT Beer Conference
De Dutch CRAFT Beer Conference is een jaarlijks terugkerend evenement dat zich richt op inspireren en delen van kennis. Kennisuitwisseling vindt plaats tussen brouwers onderling en tussen brouwers en leveranciers die elkaar ontmoeten op de informatiemarkt, tijdens de lunch en de afsluitende netwerkborrel. Het congres is zowel toegankelijk voor leden van CRAFT als niet-leden en Nederlandse als buitenlandse brouwers.

De Dutch CRAFT Beer Conference wordt georganiseerd door CRAFT. CRAFT is de branchevereniging voor onafhankelijke craftbrouwers in Nederland en bestaat sinds 2003. Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot het grootste samenwerkingsverband van onafhankelijke bierbrouwerijen. CRAFT investeert actief in de promotie van craft bier en in haar leden. Parallel hieraan worden initiatieven genomen die moeten leiden tot verdere professionalisering en innovatie bij de achterban. De organisatie van de Dutch CRAFT Beer Conference is hier een goed voorbeeld van.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur