Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Nationale Bokbierdag 2020

Bierevenement

Bokbierdag

Afgelast i.v.m. coronavirus
11 oktober 2020

Georganiseerd door: Stichting Nationale Bokbierdag Zutphen

Externe Links: Facebook

Provincie: Gelderland

Locatie

@centrum Zutphen

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

Afgelast i.v.m. coronavirus.

Op 25 juni 2020 wordt de bokbierdag definitief afgelast:

De 24ste Bokbierdag vieren we thuis

Dat geen organisatie en evenement dit jaar aan de Corona maatregelen ontkomt dat was duidelijk en dat ook de Nationale Bokbierdag de nodige aanpassingen zou moeten doen dat wist ook iedereen. Toch had de organisatie van dit grote Zutphense evenement tot voor kort goede hoop dat het bokbier spektakel in oktober in afgeslankte vorm doorgang zou kunnen vinden. Deze week is besloten dat er van een gebeuren in de binnenstad geen sprake kan zijn en dat het een blijf-thuis-evenement zal worden.

Hoewel de regels die het RIVM ons allemaal heeft opgelegd elke week wat soepeler worden en er vast nog meer mogelijk zal zijn in oktober, is het niet mogelijk een groot evenement te organiseren. Er is helaas geen alternatief gevonden wat voor alle partijen de moeite waard is, zo hebben voorzitter Cor ten Barge en bestuursleden Hans en Bart Adema tijdens een vergadering met de deelnemende horecabedrijven besloten. Uiteraard is het wel mogelijk om die dag in je eigen stamkroeg een lekker bokbiertje te drinken, maar dit zal niet in combinatie met een optocht en live muziek zijn.

Om de Bokbierdag toch niet helemaal geruisloos voorbij te laten gaan, wordt er gewerkt aan een bokbierkrat met 24 flesjes verschillende soorten bokbier. Zo kan je thuis met familie of een select groepje bierliefhebbers toch genieten van het lekkere bokbier. Dit speciale kratje is een collectors item en zal in het najaar te verkrijgen zijn via de organisatie of de deelnemende horecaondernemers.
Volgend jaar trekken we alle registers open voor een mooie jubileumeditie!


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur