Bierbrouwerij De Driehoek
Brouwerij
Opgericht: 1863Gestopt: 1937
Provincie: Noord-Brabant
Vestigingsadres
Vughtstraat 13 RoosendaalGeschiedenis
In 1863 begon Cornelis de Bruijn een brouwerij in de Vughtstraat in Roosendaal. In 1870, het jaar van zijn overlijden, werd een inventarisatie opgemaakt. De Brouwerij had destijds een koperen ketel genummerd 1, een koperen ketel genummerd 2, een roerkuip, een geelkuip, twee koelbakken, een koperen pomp en een voorraad waaronder achthonderd kruiken witbier.
De brouwerij werd geërfd door de kinderen van zijn broer Johannes Franciscus onder leiding van diens weduwe Maria Dekkers. De firma Wed. J.F. de Bruijn bood in 1883 Wegens vergrooting voor billijken prijs te Koop: zoo goed als nieuwe Afkoelingsmachine van rood Koper (refugérant système Baudelot) hoog 1.12 M. en breed 1.75 M. Daarnaast was de firma in het bezit van het Zeeuws Koffiehuis aan het Stationsplein.
Maria Dekkers overleed in 1886 waarna haar zoon Alex de Bruijn de brouwerij overnam. Hij adverteerde in 1921: Bierbrouwerij De Driehoek levert vanaf heden prima belegen Oud Bruin Bier à fl. 14 per vat. Overigens was de brouwerij ook bekend onder de namen brouwerij De Bruijn en De Vucht. Na het overlijden van Alex de Bruijn in 1928 ging de brouwerij naar Raijmond de Bruijn, vermoedelijk een neef van Alex. Hij werd datzelfde jaar hoofdagent voor de Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij uit den Haag.
Het is niet bekend tot wanneer De Driehoek zelf bier produceerde. In 1936 werd het herenhuis met fabrieksruimte te huur aangeboden. Een jaar later vertrok De Bruijn naar Deurne en werd Bierbrouwerij De Vucht in het handelsregister opgeheven. In het pand werd een filiaal werd geopend van de N.V. Maatschapppij tot Exploitatie van Mineraalwaterfabrieken Trio, die zich toelegde op de fabricage van limonades en de handel in bier.
Eigenaren
Niet meer gebrouwen bieren (2)
Regulier assortiment
oud bruin witbierAanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop