Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierburo

Bierig Bedrijf

Podcast , Internationaal Biersommelier

Aangesloten bij: Platform op Bier

Opgericht: 2008

Externe Links: Facebook Instagram Twitter Website Website

KvK-registratie: Bierburo (27196742)

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: 070-3389140
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

's-Gravenhage

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Passie voor bier, dat is waar het BIERburo om draait. Samen met haar partners versterkt het BIERburo de biercultuur in Nederland. Dat doen ze door het overdragen van bierkennis, leveren van projectmanagement, geven van PR- en communicatieadvies, organiseren van lezingen en proeverijen en het schrijven van artikelen en boeken.

Bierlog

Website

Het BIERburo verhaalt over brouwers, bier en biercultuur in Nederland en ver daarbuiten. BIERburo’s bierlog is het oudste continue verschenen bierblog van Nederland.

Podcasts

Soundcloud
 • Biertypisch Henri - Aflevering 24 (Baltic Porter)
  22 januari 2023
  Voor aflevering 24 gaat Henri op zoek naar de achtergrond en herkomst van het biertype Baltic Porter. Hij ondervraagt Jan Lichota, André Brunnsberg en Marek Kaminski om meer te weten te komen over dit typische winterbier dat vooral in Polen en Finland populair is.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 23 (Brut Bier)
  23 december 2022
  Voor aflevering 23 gaat Henri op zoek naar de achtergrond van het biertype Brut bier, of ook wel champagnebier. Hij ondervraagt Benny van Hecke van Brouwerij De Landtsheer/Malheur, Wouter Looyen van Brouwerij Omer Vander Ghinste en Arjanneke van den Berg van de Gooische Bierbrouwerij om meer te weten te komen over Brut bier.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 22 (Vienna Lager)
  9 december 2022
  Voor aflevering 22 gaat Henri op zoek naar de geschiedenis van het biertype Vienna Lager. Hij ondervraagt Raymond van der Laan (Vienna-liefhebber), Jens Luckart (Kiesbye Akademie), Eduardo Villegas (beersommelier) en Andreas Urban (Brauerei Schwechat) om meer te weten te komen over de Vienna Lager.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 21 (Tripel)
  5 november 2022
  Voor aflevering 21 gaat Henri op zoek naar de magie achter het biertype Tripel. Hij ondervraagt Bernd Beersma (Kleine Beer Brouwerij), Mike Janssen (Brouwerij Wilderen) en Frans Schamp (Brouwerij Vandeoirsprong) om meer te weten te komen over de populaire Tripel.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 20 (Bockbier)
  13 oktober 2022
  Voor aflevering 20 gaat Henri op zoek naar de status van de populariteit van het biertype bockbier in Nederland. Hij ondervraagt Jelle Hultink van Urstoff en Fer Kok van Brouwerij De Prael om meer te weten te komen over de Duitse en Nederlandse bockbieren.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 19 (Pils, Helles en Export)
  22 augustus 2022
  Voor aflevering 19 gaat Henri, als vervolg op aflevering 18, op zoek naar de verschillen tussen de Duitse biertypen Pils, Helles, Märzen en Export. Hij ondervraagt Dennis Kort tijdens het NK Biersommelier (groot kenner Duitse biertypes), Jens Luckart in Oostenrijk (van Doemens) en Wolfgang Stempfl in München (oud-directeur van Doemens om meer te weten te komen over deze Duitse bierstijlen.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 18 (Pils, Helles En Export)
  15 juli 2022
  Voor aflevering 18 gaat Henri op zoek naar de verschillen tussen de Duitse biertypen Pils, Helles en Export. Tijdens het Brewers Forum in Madrid ondervraagt hij biersommelier Markus Raupach en in Aken interviewt hij bierkenner Silvio Reiss van Vintäsch om meer te weten te komen over deze Duitse bierstijlen.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 17 (Kveik)
  26 juni 2022
  Voor aflevering 17 gaat Henri op zoek naar de karaktereigenschappen van brouwen met Kveik. Tijdens het Brewers Forum in Madrid ondervraagt hij Robert Parcival van Lallemand en brouwer Roman Jove van Cerveceria Peninsula (Spanje) om meer te weten te komen over de mogelijkheden van Kveik.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 16 (Quadrupel)
  28 november 2021
  Voor aflevering 16 gaat Henri op zoek naar de karaktereigenschappen van de zware Quadrupel. Hij ondervraagt broeder Christiaan van Zundert Trappist, Constant Keinemans van BrouwTechniek en biersommelier Bas Schampers om meer te weten te komen over Quadrupel en gerstewijn.
 • Biertypisch Henri – Aflevering 15 (IPA)
  29 april 2021
  Voor aflevering 15 gaat Henri op zoek naar de karaktereigenschappen van de populaire IPA. Hij ondervraagt IPA-kenner van het eerste uur Rick Kempen en brouwer Ronald van de Streek van vandeStreek bier in Utrecht om meer te weten te komen van deze hoppige bierstijl.
 • Biertypisch Henri – Aflevering 14 (Rookbier)
  13 december 2020
  Voor aflevering 14 gaat Henri op zoek naar de oorsprong en variëteiten in Rookbier (Rauchbier). Hij ondervraagt Duits bierkenner Markus Raupach, Nederlands rookbierbrouwer Marco Lauret en de brouwers van Othmar in Ootmarsum. Tot slot is Henri bij de rookbierproeverij met een aantal redactieleden van het magazine Bier!
 • Biertypisch Henri - Aflevering 13 (Kuit-Koyt)
  12 november 2020
  typisch Nederlands biertype: Kuit of Koyt. biertypespecialist Derek Walsh, de eigenaren van Naeckte Brouwers (Ab van der Veen en Michel Lagrand), Michel Ordeman van Jopen.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 12 (Kellerbier)
  5 september 2020
  Voor aflevering 12 blijft Henri het lager zoeken. Het onderwerp van Biertypisch Henri is Kellerbier met optreden van Jens Luckart van het BierKulturHaus, StiBON-planner Yu Mey Kwee en een legendarische gast.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 11 (Lager)
  15 mei 2020
  Henri zoekt het lagerop. Wat is een lagerbier eigenlijk? Een bezoek aan Peter Rouwen laat zien dat er veel mogelijk is.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 10 (Lentebock)
  24 maart 2020
  Het zijn gekke tijden, maar de lente laat zich niet tegenhouden, ook de lentebock gelukkig niet. In de tiende aflevering van BierTypisch Henri gaat Henri op zoek naar Nederlandse varianten van dit typische voorjaarsbier. Hij spreekt met brouwers Marc Janssen van Grolsch en Ward Venstra van Krux. Ook hoofdredacteur Fedor Vogel van Bier! magazine laat zich niet onbetuigd.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 9 (Sjoes)
  18 februari 2020
  Oost west, thuis best. Voor Biertypisch Henri 9 blijft Henri Reuchlin in Nederland en duikt in de genoegens van sjoes met StiBON docenten David van Term en Pepijn van der Waa.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 8 (Umqombothi)
  4 februari 2020
  We zijn gewend aan een Europees georiënteerde biercultuur. Slechts weinig mensen realiseren dat er ook een hele rijke Afrikaanse biercultuur bestaat. In aflevering 8 van Biertypisch Henri gaat Henri Reuchlin op zoek naar die Afrikaanse biercultuur. Hij spreekt met EBC secretaris John Brauer, Apiwe Nxusani - Mawela van Brewsters Craft en Lethu Tshabangu van Ukhamba Beerworks. Het recept voor het brouwen van traditioneel Afrikaans bier (Umqombothi) staat in het magazine Brouw! van februari 2020.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 7 (Scotch Ale)
  16 december 2019
  Aflevering 7 van de Podcast Biertypisch Henri blijkt een hele rondreis te worden. Henri Reuchlin duikt in de Scotch. Nee, niet de Whisky, maar Scotch Ale. Met Colin Valentine, Theo Vervloet en Tim Webb.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 6 (London Porter)
  24 november 2019
  Henri Reuchlin gaat in Podcast 6 van Biertypisch Henri naar London, op zoek naar het verhaal achter de Porter. Hij praat onder met auteur Tim Webb, bestuurslid EBCU en Brett Laniosh.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 5 (Oktoberfest)
  25 september 2019
  Henri Reuchlin laaft zich in Podcast 5 van Biertypisch Henri aan het Oktoberfestbier op het Oktoberfest van München. Hij leert meer over deze bieren in gesprek met Jens Luckart van het Bierkulturhaus en bierbitch Jet van de Griendt.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 4 (Burton Pale Ale)
  12 augustus 2019
  Henri Reuchlin is in Podcast 4 van Biertypisch Henri tijdens het Great British Beer Festival op zoek naar het verhaal achter het iconische Burton Pale Ale. De StiBON biersommeliers in opleiding hebben de opdracht om dit biertype te brouwen.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 3 (Spéciale Belge)
  11 juni 2019
  Henri Reuchlin gaat in Podcast 3 van Biertypisch Henri op het Brewers of Europe Forum, dit jaar gehouden in Antwerpen, op zoek naar het verhaal van de Spéciale Belge en leert het perfecte Bolleke tappen. Met onder andere Luc de Raedemaeker.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 2 (Bière de Garde)
  19 april 2019
  Tijdens de France Bière Challenge in Parijs onderzoekt Henri Reuchlin het verhaal achter het onbekende Franse biertype Bière de Garde. De Franse bierboekenauteur Elisabeth Pierre ligt een tipje van de sluier op. Marco Lauret geeft zijn eigen visie.
 • Biertypisch Henri - Aflevering 1 (Italian Grape Ale)
  25 februari 2019
  Op de beurs BeerAttraction in Rimini (Italië) ging Henri op zoek naar het nieuwe biertype Italian Grape Ale. Hij interviewde Maurizio Maestrelli en kreeg meer uitleg over dit typisch Italiaanse biertype.

Eigenaren

(2008-heden)

Bieren (1)

Klompenbock

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur