Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Dinkel Bieren

Brouwerij

Opgericht: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Dinkel Bieren (69713669)

- Eigen hopveld (2022 - )

Contactgegevens

Provincie: Overijssel

Telefoon: 06-38932999
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

De Zoeker Esch 8 B-C
7582 PT Losser

Hopveld

De Zoeker Esch 8 B-C
7582 PT Losser

Postadres

Broekhoekweg 38 A
7582 PT Losser

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen:  
Uitgebreide proeverij vanaf zes personen, bestaande uit een rondleiding met uitleg, een proeverij van vijf soorten Dinkelbier met een uitgebreide ”serieuze” plank voor € 27,50 per persoon. Andere proeverijen zijn in overleg mogelijk.

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

  • "Liever een Dinky"

Omstreeks 2010 kocht Richard Hassink een bierkit van Alpirsbacher Klosterbräu. Hij was eigenlijk meteen verkocht en ging eerst in pannen en potten, plastic kuipen en een heuse mini-brouwketel aan de slag met bierbrouwen. De ene keer was dat met meer succes dan de andere keer. Omdat veel liefhebbers positief waren over zijn bieren schreef Richard zich al in 2017 in het register van de Kamer van Koophandel. De verbouwing van zijn woning zorgde voor enige vertraging, maar uiteindelijk werd in 2019 de brouwinstallatie besteld die in het voorjaar van 2020 werd geleverd, inclusief gistvaten, bottelmachine en etiketteermachine. De installatie werd geplaatst in een gedeelte dat vroeger deel uitmaakte van Autoschadebedrijf Hassink. De ruimtes die eerst gebruikt werden voor het mengen en opslaan van verf werden ingericht als een kleine moderne bierbrouwerij met een capaciteit vanaf 2 hectoliter. In juni 2020 werd begonnen met de realisatie van het proeflokaal. Op 13 juli 2020 werd de AGP-vergunning verstrekt. In de tussenliggende periode hebben de brouwers van Dinkelbieren niet stil gezeten. Er werden meerdere soorten speciaal bieren ontwikkeld die passen bij de seizoenen en passen bij de passie van de brouwers Stefan en Richard. Alle speciaal bieren zijn voorzien van een eigen etiket met steevast daarop een ijsvogeltje, altijd met een ander detail dat verwijst naar de kenmerkende speciale gebrouwen biersoort. De ijsvogel wordt door de brouwers en de liefhebbers van Dinkelbieren “Dinky” genoemd. “Doe mij maar een Dinky!” is een vaak gehoorde kreet. De mooi gekleurde ijsvogel is een iconisch, uniek en energiek vogeltje, dat onlosmakelijk verbonden is met de meanderende Dinkel, de rivier die het mooie Twentse landschap zo kenmerkt. De bieren worden volgens het Reinheitsgebot gebrouwen met water uit het stroomgebied van de Dinkel. De rivier de Dinkel ontspringt in Noordrijn-Westfalen (Duitsland), meandert door Twente en mondt uit in Niedersachsen (Duitsland). De IJsvogel is als symbool voor de brouwerij gekozen.

De passie en gastvrijheid van Richard, Stefan en Richards dochter Lynn beiden met horeca achtergrond is nog lang niet ten einde. Zo zien ze graag samen dat de met zorg gebrouwen bieren niet zomaar weggedronken worden, maar compleet met mooie gerechten of passende tapas vergezeld gaan. Om deze te presenteren hebben Lynn en Stefan een uiterst zorgvuldige “serieuze plank” samengesteld, die in meerdere uitvoeringen gemaakt en geleverd kan worden. Beer paring zoals ze dat bij Dinkelbieren noemen. Een ware beleving voor fijnproevers. Mensen intens laten genieten van prachtige ambachtelijk gebrouwen bieren met bijpassende gerechten is een roeping voor hen. 

Begin 2023 wordt de installatie uitgebreid van 2 Hl naar 10 Hl met een volautomatische bliklijn.

De brouwerij heeft tevens de beschikking over een stookvergunning. Er wordt onder andere Bierschnapps naturel en honing vanille gestookt en er wordt geexperimenteerd met onder andere whiskey.

Hopveld

In 2022 werd er voor het eerst hop geplukt dat bij de brouwerij groeit. Er groeien drie hopsoorten: Cascade, Target en Hallertauer Perle.

Eigenaren

(2020-heden)

Brouwers

(2020-heden)
(2020-heden)

Bieren (15)

Regulier assortiment

Blussers Pilsener De Konincklijke TPA Dinkelbier Blond Dinkelbier Hefeweizen Dinkelbier IPA Dryhopped Dinkelbier NEIPA Dryhopped Dinkelbier Porter Dinkelbier Quadrupel Dinkelbier Tripel Dinkelbier Winterbier Dinkelbock Greunehop APA Oaked Scotch Ale Spicy Maibock Zomerse Witte

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Viva La Vida

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur