De Bierbalie - Ontdek een biercultuur
Opleiding
Bieropleiding , Klassikaal , Bierproeverij
Verzorgd door: De BierbalieGestart: 2018
Informatie
Waarom hebben Britten hun schuimkraag het liefst zo plat als een dubbeltje en prefereren Duitsers juist een stevige toef? En waarom schuimen we alleen in Nederland het pils af? Van dagelijkse dorstlesser tot drooglegging, of van pilswoestijn tot duizenden brouwerijen: de bierindustrie is wereldwijd continu in beweging. Ontdek in deze workshop de hoogtepunten en grillen die het bierlandschap door de jaren heen zo gevormd hebben tot de levendige industrie die het nu is. In deze proeverij wordt de deelnemer meegenomen in de biercultuur van een land naar keuze: Nederland, België, Groot-Brittannië, Duitsland of de Verenigde Staten.
Inleiding van bier:
- Historie van bier
- Ingrediënten van bier
- Hoe wordt bier gemaakt
- Welke biersoorten zijn er
- Achtergrond, historie en biercultuur van het gekozen land
Inclusief:
- 5 verschillende bieren
- 2 verschillende bijpassende kazen
- 1 fles om mee te nemen
De proeverij duurt ongeveer 90 minuten met minimaal acht personen.
Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop