Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Bierbalie - Ontdek een biercultuur

Opleiding

Bieropleiding , Klassikaal , Bierproeverij

Verzorgd door: De Bierbalie

Gestart: 2018

Externe Links: Website

Informatie

Waarom hebben Britten hun schuimkraag het liefst zo plat als een dubbeltje en prefereren Duitsers juist een stevige toef? En waarom schuimen we alleen in Nederland het pils af? Van dagelijkse dorstlesser tot drooglegging, of van pilswoestijn tot duizenden brouwerijen: de bierindustrie is wereldwijd continu in beweging. Ontdek in deze workshop de hoogtepunten en grillen die het bierlandschap door de jaren heen zo gevormd hebben tot de levendige industrie die het nu is. In deze proeverij wordt de deelnemer meegenomen in de bier­cultuur van een land naar keuze: Nederland, België, Groot-Brittannië, Duitsland of de Verenigde Staten.

Inleiding van bier:

  • Historie van bier
  • Ingrediënten van bier
  • Hoe wordt bier gemaakt
  • Welke biersoorten zijn er
  • Achtergrond, historie en biercultuur van het gekozen land

Inclusief:

  • 5 verschillende bieren
  • 2 verschillende bijpassende kazen
  • 1 fles om mee te nemen

De proeverij duurt ongeveer 90 minuten met minimaal acht personen.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2025 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur