Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Bierbalie - Biertypes: herkennen, omschrijven en verkopen

Opleiding

Bieropleiding , Klassikaal

Verzorgd door: De Bierbalie

Gestart: 2018

...meer opleidingen...

Informatie

IPA, porter of weizen: in de horeca is het biermenu de laatste jaren flink uitgebreid. Hoe maak je gasten wegwijs in dit overvloedige assortiment en optimaliseer je de bierverkoop? Met gedegen kennis van het barpersoneel. In deze cursus maakt de cursist kennis met alle brouwingrediënten, het brouwproces en de basisprincipes van het proeven. De cursist leert de afkortingen en ‘codes’ op bieretiketten te ontcijferen, maakt kennis met de verschillende biertypes en hun smaakomschrijvingen. Ook het opstellen van een bier menukaart komt aan bod, zodat de cursist gasten bij hun gerecht het juiste bier kan adviseren.

De training is inclusief:

  • lesmateriaal
  • glaswerk om mee te nemen
  • 3 flessen bier om mee te nemen
  • 10 verschillende proefbieren
  • lunch
  • De Bierbalie Oorkonde

In totaal krijgt de cursist 4 uur les.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur