Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Bierbalie - Biertypes: herkennen, omschrijven en verkopen

Opleiding

Bieropleiding , Klassikaal

Verzorgd door: De Bierbalie

Gestart: 2018

Externe Links: Website

Informatie

IPA, porter of weizen: in de horeca is het biermenu de laatste jaren flink uitgebreid. Hoe maak je gasten wegwijs in dit overvloedige assortiment en optimaliseer je de bierverkoop? Met gedegen kennis van het barpersoneel!
In deze cursus maakt de deelnemer kennis met alle brouwingrediënten, het brouwproces en de basisprincipes van het proeven. De deelnemer leert de afkortingen en ‘codes’ op bieretiketten te ontcijferen, maakt kennis met de verschillende biertypes en hun smaakomschrijvingen. Ook het opstellen van een bier menukaart komt aan bod, zodat de gasten bij hun gerecht het juiste bier kan worden geadviseerd.

De training is inclusief:

  • lesmateriaal
  • glaswerk om mee te nemen
  • 3 flessen bier om mee te nemen
  • 10 verschillende proefbieren
  • lunch
  • De Bierbalie Oorkonde

In totaal krijgen de maximaal 12 deelnemers vier uur les.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2025 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur