Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Bierbasis - Biertraining voor de horeca

Opleiding

Bieropleiding , Klassikaal , Maatwerk

Verzorgd door: De Bierbasis

Externe Links: Website

...meer opleidingen...

Informatie

De vraag naar en het aanbod van speciaalbier is enorm toegenomen. Dit vraagt ook een behoorlijke uitdaging van de ondernemer en de medewerkers. Het is een meerwaarde als het personeel kan meepraten over bier en een dusdanig goede basiskennis bezit om een passend advies te kunnen geven.

Het doel en de inhoud van de biertraining wordt afgestemd op de behoefte en aanwezige kennis binnen het bedrijf. Wel is het streven om iedereen op basis van het aanbod van het bedrijf een volwaardige gesprekspartner te laten zijn voor de gasten, bierkenners en niet-kenners.

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan kennis over bier en de aanwezige bieren, de gastbeleving, maar ook het hygiënisch en economisch oogpunt. Natuurlijk hoeft niet iedereen alles te weten, maar weten hoe een bier in elkaar steekt en waarom is wel een must. Dat geeft het personeel zelfvertrouwen als het om bier gaat. Het zorgt ervoor dat iedereen zorgvuldiger te werk gaat. Het zorgt ervoor dat er enthousiaster aan tafel over gesproken wordt. Het zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan, zonder het over ‘lekker of niet lekker’ te hebben. Want over smaak valt nou eenmaal niet te twisten.

Kortom: Enthousiaste medewerkers met voldoende kennis van zaken, wat uiteindelijk resulteert in minder bierverlies, meer verkoop en hopelijk een tevreden gast.

De speerpunten van de training op locatie zijn:

Wat is bier?

  • grondstoffen
  • brouwproces
  • geschiedenis
  • types; visueel, ruiken, proeven, enz.

Hoe getapt of geschonken?

  • glazen en glasbehandeling
  • tapinstallatie en techniek
  • hygiëne en bierbehandeling
  • tappen en schenken

Advies en verkoop

  • het juiste advies kunnen geven voor een mooi glas bier aan de bar
  • het juiste advies kunnen geven bij hapjes en gerechten

In een intake vooraf kunnen specifieke wensen worden besproken en eventueel worden meegenomen. Daarnaast is het een optie om vooraf een mystery-visit in te plannen om eventuele aandachtspunten vooraf te kunnen bepalen.

Kosten

Op aanvraag.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur