Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Biertraining - Biertraining

Opleiding

Bieropleiding , E-learning

Verzorgd door: Biertraining

Informatie

De training bestaat uit 14 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bestaat uit een video, teksten en 20 vragen. In totaal krijgt de cursist >250 vragen ter voorbereiding op het examen. De cursist kan badges verdienen, een proefformulier downloaden, en wanneer het examen wordt behaald, ontvangt de cursist een certificaat. Het examen omvat 50 vragen uit alle hoofdstukken. Bij 65% of meer vragen goed is de cursist geslaagd.

Hoofdstuk 1: Geschiedenis van bier
Hoe lang drinken we al bier? Wat hadden de Egyptenaren met bier? Wat heeft Louis Pasteur te maken met je pilsje?

Hoofdstuk 2: Ingrediënten van bier
Wat is mout? Waar zorgt hop voor? Wat is het verschil tussen boven- en ondergistende bieren?

Hoofdstuk 3: Het brouwproces
Hoe brouw je bier? Welke invloed heeft dit op de smaak? Wat betekent lageren precies?

Hoofdstuk 4: Opslag, hygiëne, tapsystemen en basiswetgeving
Met welk tapsysteem werk jij? Hoe bewaar je bier en hoe belangrijk is hygiene?

Hoofdstuk 5: Pils & Lager
Wat is pils en waar komt het vandaan? Sinds wanneer kunnen we het maken? Wat zijn de kenmerken van een lager?

Hoofdstuk 6: Duitse biertypes
Kolsch, Alt, Weizen. Wat is wat? Hoe zit het met het Reinheitsgebot? Waar komt de term bo(c)kbier vandaan?

Hoofdstuk 7: Abdij- en Trappistenbieren
Wat is het verschil tussen een Abdijbier en een Trappistenbier? Hoeveel Trappistenbieren zijn er? Wat zijn bekende voorbeelden?

Hoofdstuk 8: Belgische biertypes
Wat is een kriek? Wat kenmerkt een Lambic en hoe maakt je Gueze? Dit en meer over het bekendste bierland ter wereld.

Hoofdstuk 9: Engelse biertypes
De Britten drinken naast thee ook bier. Engeland heeft een rijke biergeschiedenis. Duik in de wereld van de Porter, Stout en (Pale) Ale’s.

Hoofdstuk 10: USA en Craft beer revolutie
De USA heeft een actuele en levendige biergeschiedenis. Van de drooglegging tot immens grote brouwerijen, naar de opkomst van de nanobreweries.

Hoofdstuk 11: Het bieretiket
Wat zegt de IBU-waarde over een bier? Wat moet er allemaal verplicht op het etiket staan? Leer het bieretiket lezen in dit hoofdstuk!

Hoofdstuk 12: Tappen, schenken & serveren
Waarom schuim je een pilsje af? Tap je speciaalbier anders? Hoe zit het dan met een stout? Wat zijn de juiste serveertechnieken?

Hoofdstuk 13: Proeven en beschrijven
Bier proeven is iets anders dan bier drinken. Met de juiste proeftechnieken onderscheid je geuren en aroma’s, smaak en nasmaak.

Hoofdstuk 14: Bier & spijs
Er zijn ontzettend veel mooie combinaties te maken met bier en eten. Hier leer je hoe je smaken elkaar kunt laten aanvullen of versterken.


Welkom op biertraining.nl, 24 juli 2018


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2025 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur