Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierista - Bieropleiding

Opleiding

Bieropleiding , E-learning

Verzorgd door: Bierista

Gestart: 2018

Externe Links: Website

Informatie

De Bierista Bieropleiding is een online opleiding voor de bierliefhebber die wel iets over bier weet, maar zich graag verder wil verdiepen in de materie. De opleiding bestaat sinds maart 2018 en kan online worden besteld, waarna direct met de opleiding kan worden begonnen. De opleiding bestaat uit twaalf delen waarin alle facetten van bier aan de orde komen:

 1. Alles over de ingrediënten
 2. Het brouwproces
 3. Bier proeven
 4. De geschiedenis van bier
 5. Bierstijlen en smaakcategorieën
 6. Klassieke bieren en brouwerijen
 7. Bier & food combineren
 8. Serveren en bewaren
 9. Regelgeving en gezondheid
 10. Biercultuur
 11. Bierlanden
 12. Feiten, fabels en fictie

De cursist bepaalt zelf het tempo waarin deze delen worden doorlopen. De gemiddelde studietijd is acht uur. De opleiding bevat ook een praktijkonderdeel: nadat de opleiding is besteld, krijgt de cursist een bierpack thuisgestuurd met twaalf verschillende speciaalbieren. Aan de hand van het lesmateriaal leert de cursist deze bieren te proeven en in een expert review te beschrijven.

Aan het eind van de opleiding kan er online examen worden gedaan. De cursist kan drie pogingen ondernemen om het examen te behalen en bepaalt zelf wanneer er examen wordt gedaan, maar de opleiding dient wel binnen 90 dagen te worden afgerond. Wanneer de cursist bij het examen minimaal 45 van de 60 vragen goed hebt ontvangt de cursist het Bierista Bierdiploma. Gediplomeerde cursisten mogen zich Bierista, Meester in Bier noemen.

De opleiding is samengesteld door diverse bierexperts en het lesmateriaal is ontwikkeld met medewerking van grote en kleine brouwerijen. Het lesmateriaal is onafhankelijk, dus wordt niet gesponsord door commerciële partijen.


Word Bierista... #Proost!, 3 september 2019

Kosten

€149,00 1


1 Kijk voor de actuele prijs altijd op de website van de aanbieder (augustus 2023)


 Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop!

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur