Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Reusch

Brouwerij

Opgericht: 2020
Gestopt: 2024

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Untappd Website

KvK-registratie: De Smakelijke Reus van Schimmert B.V. (77343727)

Provincie: Limburg

Vestigingsadres

De Bockhofweg 1 6333 AZ Schimmert (gemeente Beekdaelen)

Geschiedenis

De werknaam voor de plannen in "De Reus van Schimmert" was "De Smakelijke Reus Van Schimmert. In september 2020 wordt bekend gemaakt dat de nieuwe naam De Reusch wordt met een kwinkslag naar SCHimmert.

In de voormalige watertoren komt een streekproductenwinkel, streekgebonden horeca, 4 D smaaktheater, uitkijkpunt én microbrouwerij. Het hoogste punt van de toren is te bereiken via 156 traptreden of een lift.

In oktober 2020 wordt de nieuwe brouwinstallatie geïnstalleerd en kan er worden gebrouwen.

In maart 2024 staakte de brouwerij de brouwactiviteiten en was er op de website te lezen:

De Reusch is momenteel gesloten. We verkennen een invulling van De Reusch met een mogelijke nieuwe exploitant. Wij verwelkomen u weer graag als we de deuren weer kunnen openen.

In de prijzen bij de Daikin Awards
Dit weekend mocht New Energy Systems de Daikin Award in ontvangst nemen in de categorie Commercieel. New Energy Systems heeft met het project De Reusch gerealiseerd dat de toren volledig energieneutraal functioneert. In de toren heerst een optimaal leefklimaat zonder het milieu te belasten. Op en top duurzaam dus. Nico Eurelings, eigenaar van De Reusch en óók mede-eigenaar van New Energy Systems, leverancier van duurzame energiesystemen, wilde iets terugdoen voor het dorp Schimmert waar hij met veel plezier woont. Maar hoe maak je een bijna honderd jaar oude, 38 meter hoge watertoren energie-nul?
Vloerverwarming bleek de oplossing voor alle restricties van een Rijksmonument. In totaal is 1.000 vierkante vloerverwarming gelegd. “Uit onze calculatie, bevestigd door berekeningen van Daikin Europe bleek dat we in totaal vier Daikin Monoblocs nodig hadden: drie voor de bovenste drie verdiepingen en één grote van 63 kW voor de onderste vijf. Beneden hebben we een Daikin warmtepompboiler geplaatst voor het warm water van de keuken.
Meer informatie over case: https://www.daikin.nl/nl_nl/about/case-studies/reus-van-schimmert.html
(Facebook, 17 april 2023)

Brouwers

(2020-2024)

Bieren (2)

Regulier assortiment

Bie Beer

Overig

Sainte Gertrude Blond

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Limburgs Weizen Bier

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur