Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brons Bier

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2020
Gestopt: 2023

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Brons Bier (77039858)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Provincie: Noord-Brabant

Postadres

Eindhoven

Geschiedenis

  • 'Onze missie is om nog onbekende smaakcombinaties op te speuren en deze te perfectioneren'
  • 'Winnen is goud, bier is Brons'
  • 'Gebrouwen met grootsheid van binnen'

Ontstaan uit een voorliefde voor bier brouwt oprichter Sebastiaan Brons sinds 2015 experimentele bieren in de achtertuin. Hij is in 2019 samen met Aart Ligthart gestart met het opschalen van Brons Bier. Aart staat bekend om zijn verfijnde schroot- en brouwkwaliteit en is een trouwe kracht, klant en fijnproever van Brons Bier. Naast de verkoop van bieren gaat Brons Bier graag de samenwerking aan met andere brouwers. Ook wordt er gewerkt aan een serie kelderbieren - the Cellar Series - en kan Brons Bier voor proeverijen worden ingehuurd. In juni 2020 wordt het eerste bier - Allez Hop - op grote schaal gebrouwen bij Reuzenbieren. Het tweede commerciële bier is Ginger Crack.


Ginger Crack - Brons bier, 9 maart 2021, Bierbelevenis Udenhout

Op 4 augustus 2023 kondigen ze op Facebook aan dat ze stoppen:

Met een mix van emoties willen we jullie laten weten dat we na ruim anderhalf jaar zonder bierverkoop een moeilijke beslissing hebben genomen: we trekken de stekker uit Brons Bier. We begrijpen dat dit als een verrassing kan komen. Na veel wikken en wegen hebben we besloten om dit hoofdstuk af te sluiten. We willen jullie enorm bedanken voor de ongelooflijke steun en liefde die we hebben ontvangen gedurende deze geweldige reis. Jullie support, jullie enthousiasme, dat heeft Brons Bier gemaakt tot wat het was. Dus, terwijl we de kraan dichtdraaien, laten we de te gekke smaken, vette vibes en de toffe tijden niet vergeten. Het was een rit om nooit te vergeten! Proost op jullie, op de herinneringen en op nieuwe avonturen die in het verschiet liggen!
Bedankt voor alles!

Overige producten

In april 2022 werd er voor het eerst bierstroop verkocht. Een bierstroop gemaakt van My Bear Is Cooler Than Yours en een bierstroop gemaakt van Life On The Rocks.

Eigenaren

(2020-2023)
(2020-2023)

Brouwers

(2020-2023)
(2020-2023)

Niet meer gebrouwen bieren (14)

Regulier assortiment

Allez Hop Bronsai Bronstig Dive Into Summer Ginger Crack Life On The Rocks

Overig

Bronstig V2 Bronstijd CUSN-3 Hopheffings Uitverkoop Ligt Bier - The Tanline My Bear Is Cooler Than Yours Of Je Wort Lust The Tanline

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur