Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Opener Hopoogstfeest 2019

Bierevenement

Hopoogstfeest

15 september 2019

Georganiseerd door: Opener Bier

Externe Links: Website

Provincie: Noord-Brabant

Locatie

@Opener Bier Dongen

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zondag 15 september van 13.00 - 18.00 uur

De eigen hop uit het nieuwe hopveld wordt geoogst, en vervolgens worden de hopbellen van de planten afgehaald. Deze verse hop (typen Cascade, Tettnanger, Fuggles, Chinook en First Gold) wordt vervolgens gebruikt om direct het ‘Voldongen’ bier te brouwen. Een bier vol Dongense hop, vol Dongense arbeid. Dat het bier overvol hop zit is een voldongen feit. De hop die over blijft wordt gedroogd voor volgende brouwsels.

Ook mag iedereen wat eigen geplukte hop in de brouwketel doen tijdens het brouwen. Zij kunnen tevens een deel van de hop gratis meenemen naar huis. Alle noeste hopplukkers die meedoen met de ‘Hopdeal’ worden verwend met een drankje en eveneens uitgenodigd om bij het openen van het eerste flesje ‘Voldongen’ in november aanwezig te zijn. Zij mogen dan ook 2 flesjes mee naar huis nemen.

Er is plaats voor zo’n 50 plukkers.

Wat zijn de kosten om deel te nemen aan het OPENER Hopoogstfeest 2019?
Natuurlijk kun je gratis mee komen plukken. En ook alleen kijken is natuurlijk toegestaan. Iedereen is welkom, ook voor een los drankje aan de bar of op het terras.

Wil je ook wat drinken, en het Voldongen bier bemachtigen? Dan kun je meedoen aan de ‘Hopdeal’ en dan krijg je voor € 10,00 het volgende pakket:

  • plukken, uitleg over hop en impact op bier en smaak
  • mee brouwen met het verse hopbier
  • hop voor mee naar huis
  • 1 speciaalbier naar keuze
  • uitnodiging voor de release van het verse hopbier in november in de winkel van Opener, en 2 flesjes van het verse hopbier voor thuis


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur